Daan

Burgy Bouwbedrijf Daan Timmerman
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Update: Daan heeft inmiddels zijn diploma behaald en is als timmerman bij Burgy in dienst getreden. Gefeliciteerd, Daan! Hieronder zijn interview voor de rubriek 'Bijgespijkerd met...' waarin leerlingen aan het woord komen over hun opleiding en het restauratievak. 

Daan voelt zich lekker als ie op een dak staat

Leerling timmerman Daan houdt het meest van dakwerk, zegt dat ie geen studiebol is, maar leergierig is ie wel, want hij vraagt zijn leermeesters de oren van het hoofd. Ook denkt hij al een beetje over de niveau 4 opleiding. Opleiden zit in ons DNA. You go, Daan!

Welke opleiding doe je?

Dit jaar ben ik geslaagd voor niveau 2. Ik ben net begonnen met niveau 3.

Op welke school volg je de opleiding?

In Gouda, het Hoornbeeck College. Vrienden van mij gingen daar al naar school. Via een kennis ben ik toen bij Burgy gaan kijken. Daar heb ik het naar m’n zin!

Hoelang ben je nu bezig met je opleiding?

Eerst 2 jaar niveau 2, nu 2 jaar niveau 3. Misschien dat ik daarna niveau 4 wil doen. Dat hangt af van hoe moeilijk niveau 3 is, ik ben niet zo’n studiebol.

Wat is het leukste dat je hebt geleerd?

Dakwerk vind ik het allerleukste. Het is een lekker gevoel als je bovenop het dak staat. Behalve als je daarna weer naar beneden moet ;)

Hoe vaak ga je naar school?

Op woensdag- en donderdagavond heb ik avondschool. Iedere maand lever ik bij school een tekening in van ons eigen werk. Verder doe ik zoveel mogelijk op school, zodat ik zo min mogelijk thuis hoef te doen.

Welke lessen heb je?

Op woensdag heb twee uur gevorderd wiskunde, mechanica en wiskunde. Daarna maatschappijleer en godsdienst. Donderdag is echt gericht op de bouw. Dan ben ik ongeveer drie uur lang aan het tekenen. Dat is prettig, want je kan al je vragen stellen!

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Dat weet ik echt nog niet. Misschien wil ik ooit uitvoerder worden. Maar werken als brandweerman zit ook in de familie. Werken bij de brandweer is gevaarlijk, maar werken als timmerman ook. Nu vind ik het heel leuk bij Burgy! Je bent vaak actief bezig. Jan-Willem is een goede leermeester.

Wat vind je het leukste project tot nu toe?

Dunea in Katwijk*. Daar hebben we het hele pand verbouwd. Dakwerk, balklagen en we hebben spanten aan elkaar geheeld. Dat was gaaf. Als je iets leuk vindt om te doen, dan ben je er meestal ook wel goed in. Maar vragen stellen, dat blijf ik doen!

 

*Verder heeft Daan meegewerkt aan de restauratie van verschillende monumentale woonhuizen en momenteel werkt Daan op het restauratieproject bij Shell, waar Burgy Bouwbedrijf het C30-gebouw restaureert. 

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Interview Leerling Timmerman Daan