Frans

Burgy Bouwbedrijf Frans Voorman/Uitvoerder
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Volwaardige timmerlieden afleveren

Frans werkt bij Burgy als Voorman/Uitvoerder en hij is leermeester. Hij is heel betrokken bij zijn leerlingen: “Ik vind het belangrijk dat leerlingen leren nadenken over wat ze doen. En dus mogen ze voor hun eigen mening uitkomen. Daardoor merk je gauw genoeg wie er echt gemotiveerd is om verder te komen in dit vak.”
Over zijn werk als leermeester zegt Frans: “Ik voel me eigenlijk meer coach dan leermeester. Het gaat veel verder dan het werk. Als je in een team werkt, kun je te maken krijgen met de thuissituatie van mensen. Ik vind dat je ook rekening moet houden met wat daar speelt en hoe mensen daarmee om gaan.”

Frans wijst zijn leerlingen op hun verantwoordelijkheden: “Tegen de jongens zeg ik altijd dat ze hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Kom op tijd. Ga niet met drank op achter het stuur zitten. Denk na over je toekomst en ga daar naar leven. Vergooi je kansen niet door het hele weekend de beest uit te hangen.” Zo’n twintig leerlingen hebben in de afgelopen veertig jaar al kennisgemaakt met deze wijze lessen van ‘opa Reijken’. Als het aan hem ligt, gaat hij nog even door: “Ik vind het nog altijd hartstikke leuk om met die jonge gasten om te gaan en ze als volwaardig timmerman af te leveren!”