Henry

Burgy Bouwbedrijf Henry Voorman & Leermeester
Dit artikel delen
Facebook Twitter LinkedIn Email

Henry houdt ervan om detailleringen in houtwerk te onderzoeken en samen met een collega uit te werken. Naast zijn werk volgde hij de uitvoerdersopleiding op niveau 4 en leerde daarbij veel over communicatie. Hij heeft ambities voor de toekomst maar voorlopig heeft hij vooral veel plezier in zijn werk.

Hoe ben je bij Burgy terecht gekomen?

Aan het eind van mijn allround timmeropleiding kwam ik via Bouwmensen bij Burgy terecht. Je moet echt geluk hebben dat je bij een restauratiebouwbedrijf geplaats wordt. Ik had mijn belangstelling voor Burgy al wel eens aangegeven bij Bouwmensen en toen het nieuwbouwbedrijf waar ik zat, geen verlenging kon bieden, kon ik naar Burgy. Wel werd als voorwaarde gesteld dat ik ook de restauratietimmeropleiding zou volgen. Geen probleem want ik hou van geschiedenis en van  bouw- en cultuurgeschiedenis in het bijzonder.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Stadhuis Utrecht

Stadhuis Utrecht

Wat maakt restauratie zo leuk?

De gedachte aan de architect en de vaklieden die voor jou aan een monument hebben gewerkt. Het vakmanschap dat al gemaakt is en dat je dat zo goed mogelijk gaat behouden, door het te herstellen of soms juist door het met rust te laten. Alles om het monument zo mooi mogelijk te handhaven.  Een heel mooi project vond ik het Amstel Hotel, met name het herstel van de kozijnen, pleisterwerk en architraven. Dat was heel gaaf.  Ik heb daar de eindopdracht gedaan voor de niveau 4 uitvoerdersopleiding. Dat maakt het voor mij ook een bijzonder project.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Amstel Hotel Amsterdam

Amstel Hotel, Amsterdam

Wat heb je geleerd?

Door de uitvoerdersopleiding ben ik de laatste tijd veel bezig met communicatie. Daar heb ik hard aan gewerkt. Ik ben zelf rechttoe rechtaan, maar iemand anders kan bijvoorbeeld meer een gevoelsmens zijn. Daarmee en ook met het feit dat iemand een andere gedachtegang heeft, hou ik nu veel meer rekening.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Shell, Den Haag

Shell-kantoor, Den Haag

Waar wil je naartoe in de toekomst?

 Ik wil graag uitvoerder worden. Dan ben je vanaf het begin van een project betrokken en kunt met je collega’s naar het succes van het project toe werken. Dan maak je en project van a tot z mee. Dat lijkt me heel erg leuk. Technisch vind ik het superinteressant om detailleringen te onderzoeken: hoe is het bedacht, hoe kun je die detaillering het beste terugbrengen en hoe gaan de timmerlieden dat op basis van jouw tekening doen. Als je samen met je collega overlegt over een detail, zoals laatst met Boy en Peter bij Shell, en de neuzen staan dezelfde kant op, dan ben je samen lekker aan het werk. Daar haal ik veel werkplezier uit.

Lees verder:

Amstel Hotel, Amsterdam

Shell-kantoor, Den Haag

Ben je enthousiast geworden?

Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een leerwerkplek, een stageplaats of een baan bij Burgy Bouwbedrijf: Werken en leren.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Shell Den Haag

Shell-kantoor, Den Haag