Ilja

Burgy Bouwbedrijf Leerling Timmerman Ilja
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Leerling Timmerman Ilja ontdekte in zijn eerste studiejaar hoe leuk hij de restauratie vindt. Onder de hoede van zijn leermeester Erwin werkte hij o.a. aan de vloeren van het toekomstige bezoekerscentrum over de renovatie van het Binnenhof in Den Haag (foto’s) én bij het Binnenhof zelf. Ilja heeft zo wel een heel mooie start van zijn loopbaan als timmerman. Veel succes met het tweede jaar, Ilja!

Wanneer ben je begonnen met de timmeropleiding?

In september 2022 ben ik begonnen de timmeropleiding niveau 2. Nu zit ik alweer in het tweede jaar. Volgend jaar hoop ik klaar te zijn met mijn opleiding.

Burgy Bouwbedrijf interview Bijspijkeren met leerling timmerman Ilja

Wat vind je het leukste aan de restauratie?

Het leukste aan de restauratie vind ik dat je het werk opknapt van een andere timmerman die er jaren geleden aan heeft gewerkt. En het weer in de originele staat opknappen. Ik ben begonnen bij het project op het Binnenhof. Ik vind dat het leukste project omdat er veel historie in het gebouw zit. Nu ben ik aan het werk bij een pakhuis, weer een heel ander soort monument.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?

Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat je zuinig moet zijn met jezelf. Je moet je lichaam niet kapot maken door werk. Ik let nu goed op mijn pbm’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) en ik til niet te zwaar.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Over vijf jaar zou ik graag op mezelf willen wonen!

Interesse in het mooie restauratie-ambacht?

Wil je in aanmerking komen voor een opleidingsplaats bij Burgy Bouwbedrijf?
Mail dan je motivatiebrief en CV naar Gerdine via gerdine@burgy.nl of kijk hier voor meer informatie: https://www.burgy.nl/werken-leren/leerlingen-mbo

Burgy Bouwbedrijf interview Bijspijkeren met leerling timmerman Ilja