Johan

Burgy Bouwbedrijf Johan Timmerman
Dit artikel delen
Facebook Twitter LinkedIn Email

Johan verruilde op zijn 15de het vwo voor een timmeropleiding en voelt zich in de restauratie als een vis in het water. De afgelopen jaren heeft hij alle facetten van de restauratie mogen meemaken bij Huis te Warmond. Hij houdt van geschiedenis, architectuur en reizen en vindt het leuk om leerlingen te begeleiden. Zelf volgt hij momenteel de KOB-opleiding.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Timmerman Johan maakt dakbeschot bij Huis te Warmond

Johan plaatst het dakbeschot op de timpaan aan de achterzijde van Huis te Warmond.

Hoe ben je bij Burgy terechtgekomen?

Ik werkte als machinaal timmerman bij een kleine aannemer in Rijswijk en heb daar projecten voor Burgy gedaan. Voor bijvoorbeeld het Wereldmuseum in Leiden heb ik heel veel delen in Oregon Pine hout gemaakt voor kozijnen en ramen. Dat was zulk mooi werk dat ik besloot te solliciteren. En dat leidde tot de overstap naar Burgy. Maar eerst ben ik nog een aantal maanden naar Brazilië en Colombia geweest om vrijwilligerswerk te doen.

Burgy Bouwbedrifj Restauratie Bouwplaats Huis te Warmond aan de achterzijde bij het timpaan

De steigers aan de achterzijde van Huis te Warmond.

Wat maakt restauratie zo leuk?

Ik ben gek op geschiedenis en in mijn vrije tijd verdiep ik me graag in architectuur. Ook hou ik erg van reizen. Ik ben geïnteresseerd in hoe in verschillende landen gebouwd wordt. De restauratie is een mooi vak omdat het je constant uitdaagt. Elk project is anders. Het geeft zo’n trots gevoel als het pand weer in glorie is hersteld. Op mijn 15de ben ik van het vwo overgestapt naar de mbo-2 opleiding Timmeren en heb daarna de mbo3-opleidming Allround Timmeren gevolgd. Ik kan goed uitleggen en heb eerder stagiaires begeleid en ook vluchtelingen. Nu bij Burgy vind ik het erg leuk om leerlingen te begeleiden zoals Noah bij Huis te Warmond en Max bij het botenhuis van Huis Zonnehoek aan de Kagerplas.   

Burgy Bouwbedrijf Opleiden Leermeester Johan begeleidt stagiair Noah

Johan legt stagiair Noah uit hoe hij onderdelen voor de houten gootbodem van de oostvleugel van Huis te Warmond maakt.

Wat heb je geleerd de afgelopen jaren?

Bij Burgy heb ik vooral geleerd om te gaan met monumenten. Ik ben gegroeid in mijn functie als timmerman, heb veel geleerd over met mensen omgaan en hoe ik mijn creativiteit goed kan benutten voor het oplossen van problemen. Ik leer elke dag! Momenteel volg ik de KOB-opleiding. De onderdelen ‘Opdrachtverlening & Calculatie’ en ‘Techniek’ heb ik afgerond, dit jaar ben ik bezig met het onderdeel ‘Werkvoorbereiding’.

Waar wil je naartoe?

Ik wil door blijven gaan met het op een goede en leuke manier uitvoeren van mooie projecten samen met het team. Ik hoop in de toekomst de stap te kunnen zetten naar de rol van voorman.

Burgy Bouwbedrijf Opleiden Leermeester Johan geeft uitleg aan leerlingen bij restauratie boothuis Villa Zonnehoek

Johan geeft leerlingen uitleg over de uit te voeren werkzaamheden aan het boothuis van Villa Zonnehoek in Warmond.

Wat zijn je favoriete projecten?

Huis te Warmond! Daar heb ik de afgelopen vijf jaar af en aan gewerkt aan de restauratie van eerst de gevels en daken van de oostvleugel, toen het vakantieappartement en tot slot de gevels en de daken van de westvleugel. Ik voelde me daar kind aan huis en heb daar alle fases van de restauratie meegemaakt.

Lees ook:

Restauratie Huis te Warmond

De ruimte om zelf oplossingen te vinden en fouten te mogen maken

Een restauratie op een bijzondere locatie

Ben je enthousiast geworden?

Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een leerwerkplek, een stageplaats of een baan bij Burgy Bouwbedrijf: Werken en leren.

Huis te Warmond, op deze foto is de oostvleugel al gerestaureerd door Burgy, de restauratie van de westvleugel moest hier nog plaatsvinden.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Huis te Warmond