Jos

Burgy Bouwbedrijf Jos Timmerman
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Bijgespijkerd met… Jos

Update: Jos heeft inmiddels zijn diploma behaald en is als timmerman bij Burgy in dienst getreden. Gefeliciteerd, Jos! Hieronder zijn interview voor de rubriek 'Bijgespijkerd met...' waarin leerlingen aan het woord komen over hun opleiding en het restauratievak. 

Welke opleiding doe je?

Sinds dit schooljaar (2020) ben ik begonnen met niveau 3 in Leiden. Niveau 3 duurt twee jaar, maar ik zou het liefst eerder klaar zijn. Vanwege corona doe ik veel thuis aan school. Alle lessen zijn digi­taal. Tekenen doe ik liever wel op school, dan kan ik vragen stellen als dat nodig is. En de toetsen maak ik natuur­lijk ook op school. Voordat ik begon met deze opleiding heb ik al een andere opleiding gevolgd. Daarom hoef ik Nederlands en rekenen niet op niveau 3 te doen.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb een tijdje in het metaal gewerkt, als CNC-programmeur. Dat was heel technisch. Ik merkte dat ik te weinig met m’n handen kon doen. Ik kan namelijk niet zo goed stilzitten. Omdat ik graag meer bezig wilde blijven ben ik uiteindelijk in de restauratie terechtgekomen!

Wat is het leukste dat je hebt geleerd?

Eerst had ik totaal geen timmerervaring. Het leuke aan restauratie vind ik dat je veel verschil­lende dingen kan doen. Tot nu toe vind ik alles leuk, ik heb ook veel geleerd. Ik begon bij Boy, nu werk ik bij Jos. Bart en Jos begeleiden mij in de werkzaamheden.

“Ik ben leergierig: ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren!”

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Misschien dat ik ooit een vervolgopleiding wil doen tot bijvoorbeeld uitvoerder, maar misschien vind ik het wel veel te leuk om te blijven timmeren! In ieder geval moet ik nog een hoop ervaring opdoen. Ik ben iemand die graag doorleert. Daarom ben ik een tijd geleden ook iets anders gaan doen. Ik ben leergierig: ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren!

Ben je enthousiast geworden?

Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een leerwerkplek, een stageplaats of een baan bij Burgy Bouwbedrijf: Werken en leren.

Burgy Bouwbedrijf Leerling Timmerman Jos Interview