Julius

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Julius Timmerman
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Update: Julius heeft inmiddels zijn diploma behaald en is als timmerman bij Burgy in dienst getreden. Gefeliciteerd, Julius! Hieronder zijn interview voor de rubriek 'Bijgespijkerd met...' waarin leerlingen aan het woord komen over hun opleiding en het restauratievak. 

Bijgespijkerd met… Julius

Julius volgt de MBO-2 opleiding timmerman en het vak heeft zijn hart gegrepen: “Timmerman is echt een gaaf beroep, er komt veel bij kijken! Je moet veel weten om als professional je vak uit te oefenen.” Ook houdt hij van het samen voor een mooi resultaat gaan.

Welke opleiding doe je?

Deze zomer wil ik klaar zijn met niveau 2! Ik heb les op het ROC Mondriaan in Den Haag. Normaal gesproken ga ik iedere maandag naar school. Nu, door corona, is mijn klas in tweeën opgedeeld en heb ik om de week les op school. De andere week ben ik vanuit huis bezig met mijn opleiding. Voordat ik begon aan de restauratieopleiding heb ik een defensie-opleiding gevolgd. Die heb ik succesvol afgerond!

Wat is het leukste dat je hebt geleerd?

Goed samenwerken en er met z’n allen voor gaan. Je streeft allemaal één doel na: een mooi resultaat! Timmerman is echt een gaaf beroep, er komt veel bij kijken. Je moet veel weten, omdat je uiteindelijk als een professional je vak uit oefent. In mijn opleiding vind ik de bouwtheorie het meest interessant. Tekenen vind ik soms niet geweldig, maar ook dat hoort erbij. Ik heb een fijne leraar dus ik mag niet klagen!

Wat is het mooiste project?

Toen ik bij Burgy begon, startte ik bij een particulier woonhuis bij Fred. Daar heb ik een hoop heb geleerd. Later ben ik met Maurice meege­gaan naar een andere villa. Ik heb daar op het dak gestaan! We hebben alle dakpannen eraf gehaald, tyvek dakfolie aangebracht en nieuwe panlatten en tengels aangebracht voor de dakpannen. Nu ben ik bezig bij het hoofd­kantoor van Shell in Den Haag samen met Peter. Dat is voor mij een stukje dichterbij huis. Het gaat goed en ik heb het naar m’n zin. Peter en ik zijn het team dat alle oude aluminium kozijnen verwijdert. We plaatsen er mooie, nieuwe hardhouten kruiskozijnen van Mahonie ervoor terug. Zo ben ik iedere dag lekker bezig!

Foto: Julius (rechts) aan het werk bij het vervangen van een bijzonder beverstaartpannendak van een jaren ’20 woonhuis in de stijl van de Amsterdamse School. 

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Leerling Timmerman Julius