Lucas

Burgy Bouwbedrijf Lucas Projectleider
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Perfect stukje kwaliteit

Maart 2018 I Scheepsvaart of bouwkunde? Een keuze maken tussen deze interessegebieden was lastig voor Lucas. Nadat hij een week lang meeliep met een timmerman en hem in alles assisteerde, was hij om: bouwkunde is zijn ding. Hij studeert in totaal 8 jaar bouwkunde, op mbo- en hbo-niveau, en komt terecht bij Burgy Bouwbedrijf.

Timmeren doet Lucas graag. Tijdens stages, weekenden en vakanties in zijn studententijd deed hij timmerwerkzaamheden bij verschillende aannemers. Buiten lopen met de uitvoering om zelf handig te worden. Hij is inmiddels doorgegroeid naar de functie van projectleider na een paar jaar werken als werkvoorbereider: “Ik denk ik alles mee. Als werkvoorbereider. begeleid je samen met de uitvoerder van A tot Z een project. Je probeert met z’n allen één team te zijn om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Mijn eerste project bij Burgy was de restauratie van het P.J. Vethgebouw in Leiden. Gemiddeld drie keer in de week bezoek je het werk en het was voor mij iedere dag knallen om alle taken uit te voeren.”

“Als je door de stad rijdt en je ziet een oud monumentaal pand, dan valt dat gebouw gewoon op. Het blijft bijzonder om een bijdrage te leveren om deze gebouwen in stand te houden. Ik woon zelf in een woonboerderijtje uit de eerste kwart van de 19de-eeuw, het exacte jaar is niet eens officieel geregistreerd. Er moet nog veel aan gebeuren en dat staat op de planning.” Naast zijn passie voor restauratie doet Lucas aan fitness, mountainbiken en reizen. Het liefst ziet hij zoveel mogelijk van de wereld. 

De ambitie van Lucas? Bijdragen aan nóg meer mooie projecten binnen Burgy: “Restauratie is iedere keer anders en het is leuk om dingen uit te vinden. Met veel werkervaring ben je in staat zelfstandige keuzes te maken. Dan kun je meer verantwoordelijkheid aan. Iedereen bij Burgy is gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. Daar zijn de sfeer en de mentaliteit ook naar. We gaan samen voor een perfect stukje kwaliteit!”