Lucas

Burgy Bouwbedrijf Lucas Projectleider
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Projectleider Lucas is als werkvoorbereider bij Burgy begonnen met de restauratie van het P.J. Vethgebouw in Leiden. Inmiddels is hij projectleider en werkt hij gezamenlijk met meerdere teams binnen Burgy. Hij werkte o.a. aan de restauratie van Kasteel de Haar (hij haalde er de Telegraaf mee), Hotel Duin en Kruidberg, Shell in Den Haag, de kerktoren van Zunderdorp en een vm. ziekenhuis uit de jaren ’30 van de vorige eeuw in Dordrecht.

Hoe ben je bij Burgy terecht gekomen?

Via een gesprek met Kasper. Ik kende Burgy al uit de branche en was zeer gemotiveerd om aan het werk te gaan.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Kasteel de Haar overleg

Kasteel de Haar: overleg op de restauratiebouwplaats

Wat maakt restauratie zo leuk?

Het restauratiewerk heb ik eigenlijk pas ontdekt tijden mijn HBO-opleiding. Daarvoor, op het mbo was ik veel meer bezig met nieuwbouw en renovaties. Maar toen ik een vak over restauratie volgde op het hbo, was ik zo enthousiast dat ik voor mijn stage een restauratiebouwbedrijf heb gezocht. Het is bijzonder om aan een oud pand te werken en het in stand te houden. Bij een oud pand met al zijn historie krijg ik een beter gevoel dan bij nieuwbouw. Mijn afstudeerscriptie ging over de 0-puntenoplevering en daaruit kwam naar voren dat perfecte kwaliteit economisch niet verantwoord is. Want perfecte kwaliteit (ook wel gezegd aantal fouten nul) brengt weliswaar lage beoordelings- en faalkosten met zich mee, maar zeer hoge preventiekosten. Daardoor zou het streven naar nul fouten niet het economisch belang van de onderneming dienen. Het bleek dat opdrachtgevers veel meer irritatie hadden over hoe lang het duurde om opleverpunten op te lossen. Wel kan het aantal opleverpunten terug gebracht worden door de processen te optimaliseren en tussentijdse kwaliteitscontroles uit te voeren.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie P.J. Vethgebouw Leiden

P.J. Vethgebouw Leiden

Wat heb je geleerd?

Op allerlei fronten heb ik dingen geleerd. Ik ben veel zelfstandiger geworden, heb geleerd keuzes te maken en beslissingen te nemen. Zo heb ik kunnen groeien van werkvoorbereider naar projectleider. Ik heb geleerd zelf vooruit te denken en te bepalen waar de prioriteiten liggen. Bij Burgy krijg je veel vertrouwen en mogelijkheden om je werk zelfstandig te doen.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Kasteel de Haar Main Hall

Main Hall, Kasteel de Haar

Waar wil je naartoe?

Ik ben pas 2 jaar projectleider. Deze rol wil ik graag blijven vervullen en mezelf daarin ontwikkelen. Restauratie is iedere keer anders en het is leuk om dingen uit te vinden. Met veel werkervaring ben je in staat zelfstandige keuzes te maken. Dan kun je meer verantwoordelijkheid aan. Iedereen bij Burgy is gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. Daar zijn de sfeer en de mentaliteit ook naar. We gaan samen voor een perfect stukje kwaliteit!

Lees verder: 

P.J. Vethgebouw

Kasteel de Haar

Kerktoren, Zunderdorp

Ben je enthousiast geworden?

Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een leerwerkplek, een stageplaats of een baan bij Burgy Bouwbedrijf: Werken en leren.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Kerktoren Zunderdorp

Kerktoren, Zunderdorp