Mike

Burgy Bouwbedrijf Mike Timmerman
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Via Bouwmensen kwam Mike tijdens zijn opleiding Allround Timmerman bij Burgy terecht, om precies te zijn bij de restauratie van het koetshuis van buitenplaats Oud Amelisweerd. Voorman Arjan nam hem onder zijn hoede. Een jaar later was het project klaar en rondde Mike zijn opleiding met succes af. Hij kwam direct in dienst bij Burgy, kon door met een dakrestauratie in Den Haag, werkte een jaar op Kasteel de Haar bij Maikel en bracht daarnaast de meeste tijd door bij Huis Nolet, weer bij Arjan.

Wat maakt restauratie zo leuk?

Ieder werk is anders. En of je nou bezig bent om historische onderdelen te behouden of onderdelen terug te brengen zoals het vroeger was, je moet steeds echt even nadenken hoe je het werk gaat maken. Dat is een superleuke uitdaging. Verder is de samenwerking met de collega’s helemaal top.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Koetshuis Oud Amelisweerd

Koetshuis Oud Amelisweerd

Wat heb je geleerd in de afgelopen vijf jaar?

Heel veel! Het mooiste vind ik zelf dat ik geleerd heb initiatief te nemen. Dat je met je eigen ideeën mag komen, is heel gaaf. Bij Burgy wordt dat gehoord en gewaardeerd. Arjan geeft me de ruimte om dingen op mijn eigen manier te doen. Daar leer ik veel van.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Kasteel de Haar

Kasteel de Haar

Waar wil je naar toe in je vakgebied?

Ik ben leergierig. In de toekomst zou ik graag een restauratieopleiding doen. Niet richting de uitvoerderskant, want ik wil met mijn handen blijven werken. Ik heb het er met Rick (ook timmerman) over gehad: we willen samen een opleiding gaan volgen. Dan word ik restauratiespecialist.

Verder lezen:

Kasteel de Haar, Haarzuilens

Huis Nolet, Schiedam

Oud Amelisweerd - Museum en Koetshuis, Bunnik

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Huis Nolet, Schiedam

Huis Nolet