Sabine

Burgy Bouwbedrijf Restauratie leelring Timmervrouw
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

“Aftimmeren en tekenen vind ik het leukste”

Bij Burgy Bouwbedrijf vinden we het belangrijk om leerlingen op te leiden in het mooie restauratievak. Sabine is ruim 3 jaar op weg om timmervrouw te worden. Aftimmeren en tekenen vindt ze het leukste. Planning is moeilijker. Tijd om te vragen hoe het haar bevalt als bouwvrouw.

Welke opleiding doe je?

Niveau 2 in Rotterdam. Dit is mijn derde schooljaar en ik ga ervoor om dit jaar niveau 2 af te ronden!

Wie is jouw leermeester?

Rian is nu mijn leermeester. Ik vind aftimmeren het leukste, dat heb ik veel gedaan bij het Dolhuys (nu Museum van de Geest). Het plaatsen van gipswanden heb ik ook gedaan, maar als ik mag kiezen dan ga ik toch écht voor aftimmeren!

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Museum van de Geest Haarlem

Hoe vaak heb je les?

Iedere maandag heb ik les. Nu is dat vooral online. Gelukkig hebben ze een wisselsysteem bedacht waarbij ik eens in de drie weken een halve dag fysiek les heb. Daar kan je tekeningen inleveren, vragen stellen en toetsen maken. Dan heb je in ieder geval geen last van internetstoringen...

Wat vind je lastig?

Plannen. Nu heb ik wel een lijst met alles wat ik nog moet doen, dat zorgt voor meer overzicht. Inschatten hoe lang je ergens mee bezig bent is lastig, zeker als je snel afgeleid bent. Sommige dagen kan ik blokken van 09.00 uur tot 18.00 uur, andere dagen denk ik na 10 minuten 'dit gaat 'm niet worden'. Dan las ik een pauze in en ga ik later weer verder.

Wat is het leukste aan de opleiding?

Het maken van tekeningen heb ik steeds meer onder de knie. Dan wordt het ook een stuk leuker. Je maakt tekeningen van alles wat je op de bouw tegen kan komen, zoals de nok van een dak, hang- en sluitwerk van deuren, allerlei soorten detailtekeningen. Als je eenmaal een tekening kunt maken, kan je de tekeningen ook lezen!

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Dan wil ik klaar zijn met niveau 3. Misschien dat ik me daarna wil specialiseren of bijvoorbeeld richting tekentafel ga. Ik heb nog geen idee waar ik over vijf jaar ben. Als er een kans is, dan ga ik ervoor!