Restauratie van 2.350 kozijnen
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Shell-kantoor Den Haag Kozijnen
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Kasper, Olle en Jeroen togen naar Shell, waar de heer Mike Sinclair (Real Estate Manager) namens Shell de aanneemovereenkomsten met Burgy Bouwbedrijf, De Vries en Verburg en Kuijpers Installatietechniek ondertekende. Leuk om samen met dit team een prachtig project te gaan realiseren.

Tekst loopt door onder foto.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Shell-kantoor Den Haag Kozijnen

Burgy heeft onder meer getekend voor de restauratie van 2.350 vensters van het Shell-kantoor in Den Haag. In de voorbereidingsfase maakten we een proefopstelling. “Daar leer je heel veel van om straks met behoud van zoveel mogelijk historisch materiaal zo efficiënt mogelijk te werken,” vertelt uitvoerder Boy die de klus gaat klaren samen met werkvoorbereider Sebastian, timmerlieden Peter, Eelke en Henri en leerling timmerlieden Ruwan, Sebastiaan en Jos.

Restaureren en verduurzamen

De vensters van het Shell-kantoor zijn rijk uitgevoerd met een natuurstenen omlijsting, waarin een houten kozijn is geplaatst. Ruim dertig jaar gelden zijn de oorspronkelijke stalen ramen vervangen door aluminium exemplaren, waarvoor de historische houten kozijnen soms onherstelbaar werden gewijzigd. Waar het kan, worden de kozijnen na zorgvuldige inspectie hersteld en waar nodig vervangen. De aluminium ramen worden vervangen door vaste stalen puien, naar de originele detaillering, maar wel voorzien van isolatieglas met een zonwerende coating. De restauratie is een mooie gelegenheid om het pand duurzamer te maken. Bij de eerdere restauratie van de daken en gevels hebben Boy en zijn team de natuurstenen vensters al in ere hersteld.

Het Shell-kantoor is in 1915-1918 gebouwd naar ontwerp van de Gebr. Nieukerken en in 1928-1930 uitgebreid in dezelfde traditionalistische stijl.

Eerder restaureerde Burgy Bouwbedrijf de gevels en daken. Lees hier verder: Project Shell Kantoor.

Burgy Bouwbedrijf Jeroen Directeur
Meer weten?
Vraag het Jeroen!