Afstudeerder Wessel onderzoekt efficiëntie ramingstechniek binnen Burgy
Burgy Bouwbedrijf Restauratie afstudeeronderwerp Wessel ramingstechniek
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Hoe geweldig zou het zijn als we een handig hulpmiddel hadden waarmee we snel en accuraat een prijsindicatie kunnen geven voor restauratieprojecten. Wessel, student Bouwkunde bij de Haagse Hogeschool, specialiseert zich in ramingstechniek en gaat het onderzoeken voor zijn afstudeerproject. Projectleider Durk begeleidt Wessel.

Wat heb je met restauratie?
Ik heb vier jaar als loodgieter gewerkt in de renovatie. Die ervaring heeft me veel geholpen bij mijn studie Bouwkunde. Via Merijn, aangetrouwde familie van mij, ben ik bij Burgy terechtgekomen. Dat was een gouden tip van Merijn. Restauratie vind ik heel erg interessant.

Wat ga je onderzoeken?
In de restauratie is het moeilijk om snel een prijs neer te kunnen leggen. Ieder project is uniek en moet helemaal uit begroot worden om tot een prijs te komen. Centrale vraag is ‘hoe kun je sneller een prijsindicatie neerleggen?’. Ik ga kijken of dit op een accurate manier kan. Uit het onderzoek moet liefst een concreet hulpmiddel komen, dat – door informatie over het project in te vullen- een prijsindicatie kan geven binnen bijvoorbeeld een dag in plaats van de gebruikelijke één tot twee weken.

Heb je een speciale aanpak voor je afstudeerproject?
Op school heb ik al een plan geschreven en mijn afstudeerbegeleiders hebben daar al op gereageerd. Zij kijken vooral of ik mijn tijd goed en nuttig ga besteden. Nu ben ik met mijn begeleiders bij Burgy in gesprek of mijn onderzoek kan worden uitgevoerd zoals ik het heb beschreven. Mogelijk komen er vanuit Burgy nog een paar aanpassingen en dan kan ik echt aan de slag.