Gefeliciteerd!
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Opleiden Diploma Uitvoerder
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Milan heeft onlangs zijn diploma Uitvoerder Bouw gehaald, een prestatie om trots op te zijn. Voor zijn proeve van bekwaamheid schreef hij een scriptie over de Waalse Kerk in Haarlem, een omvangrijk restauratieproject waar Milan de laatste jaren steeds te vinden is geweest. Met supervisie van Rian ontwikkelt Milan zich hier van timmerman tot voorman en als het aan hem ligt, in de toekomst tot uitvoerder: “Daar wil ik graag naartoe groeien. Tijdens de opleiding heb ik veel geleerd over delegeren, het verdelen van taken en bouwmanagement. Maar ook over zorgen dat de goede mensen op de goede plek staan, dat ze elkaar liggen. Dan kan iedereen lekker werken.”

Bouwdocent Kees Hilders van MBO Rijnland bezocht Milan bij de Waalse Kerk om hem zijn diploma te overhandigen: “Milan is zo enthousiast, echt een jongen die trots is op zijn vak. Hij heeft de opleiding harstikke goed gedaan. Dat is leuk om te zien.”

Toch was het ooit even zoeken voor Milan wat hij wilde. Milan begon met een opleiding tot instrumentenmaker maar ontdekte dat de hele dag draaien en frezen achter een machine toch niet zijn ding was. Hij ging verder in de horeca om intussen te bedenken wat hij echt wilde. Milan kreeg de tip om eens contact op te nemen met Burgy Bouwbedrijf, waar hij aan de slag mocht op voorwaarde dat hij een opleiding tot timmerman zou gaan volgen. Na een schakelprogramma begon bij aan de opleiding Timmerman niveau 2 en daarna de opleiding Allround Timmerman niveau 3 met de specialisatie Restauratie uiteraard. In april 2008 kwam Milan in dienst bij Burgy Bouwbedrijf. Inmiddels heeft hij aan heel wat restauratieprojecten heeft gewerkt, waaronder vier monumentale kerken.

Lees verder over de restauratie van de Waalse Kerk: Project Waalse Kerk, Haarlem

Leerling Mike is maar wat blij voor Milan en wij ook. Foto’s: Kees Hilders

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Opleiden Uitvoerder