Erwin is 10 jaar in dienst
Burgy Bouwbedrijf Jubileum Erwin
Dit artikel delen
Facebook Twitter LinkedIn Email

Nadat Erwin in 2012 zijn MBO-3 opleiding afrondde kwam hij bij Burgy in dienst. Hij liep echter al een paar jaar mee, sinds hij als leerling van de MBO-2 opleiding bij Burgy terecht kwam. Erwin houdt van het restauratievak, van het bedenken en uitvoeren van oplossingen én van de vrijheid die hij daarbij krijgt bij Burgy. Hij ontwikkelde zich van timmerman tot voorman en binnenkort kan hij meewerkend uitvoerder achter zijn naam zetten. Gefeliciteerd met je jubileum, Erwin!

Hoe ben je bij Burgy terecht gekomen?

Via school ben ik als leerling bij Burgy terechtgekomen, tegen het einde van de niveau 2 opleiding. Daarna heb ik de niveau 3 opleiding Voortgezet Timmerman – Restauratie gevolgd met Burgy als leerwerkplek en vervolgens ben ik in dient getreden. In de afgelopen 10 heb ik naast mijn werk de MBO-4 opleiding Assistent Uitvoerder gevolgd en een paar losse vakken van de opleiding Specialist Restauratie Timmeren over bouwgeschiedenis en organisatie bouwproces.

Burgy Bouwbedrijf Jubileum Erwin

Wat maakt restauratie zo leuk?

In de restauratie is niks standaard. Je bent altijd bezig met oplossingen bedenken en uitvoeren. Het leuke bij Burgy is dat je daarin veel vrijheid krijgt en zelf beslissingen mag nemen. Ook de samenwerking, het samen doen is leuk. Je staat nooit een jaar lang hetzelfde werk te doen. Elke opdrachtgever, elke opdracht en elk monument is anders.

Burgy Bouwbedrijf Jubileum Erwin

Het allereerste project waar ik als leerling begon, was een woonhuis aan de Oude Rijn in Leiden. Van alle projecten in de afgelopen 10 jaar springen Steenschuur 11 en 13 in Leiden en de Lange Haven 71 in Schiedam eruit. Toevallig allebei hotels, boutique hotel Steenhof Suites en Stadsvilla Hotel Mout. De portierswoning van buitenplaats Berbice was ook een geweldig project. De laatste tweeënhalf jaar ben ik bezig geweest met het dakwerk en de inbouw van het Zuider Gymnasium. Nu ben ik aan het werk aan een onderhoudsproject aan de Waalse Kerk in Leiden en aan het Binnenhof in Den Haag, waar we de gebouwen van de Raad van State en de Eerste Kamer restaureren.

Burgy Bouwbedrijf Jubileum Erwin

Wat heb je geleerd?

Ik ben als leerling begonnen, dus allereerst heb ik een vak geleerd, timmeren. Verder heb ik veel geleerd over planning en leiding geven. Dat vind ik leuk en interessant. Ik ben nu voorman en sta op het punt meewerkend uitvoerder te worden. Dan moet je die dingen wel in huis hebben.

Waar wil je naar toe?

We zien wel waar het schip strandt.

Van harte gefeliciteerd, Erwin, op de volgende 10 jaar!

Meer lezen:

Steenhof Suites, Leiden

Stadshotel Mout, Schiedam

Zuider Gymnasium, Rotterdam

Burgy Bouwbedrijf Jubileum Erwin