Felicitaties voor Monique, al 15 jaar onze spin in het web!
Burgy Bouwbedrijf Jubileum Monique 15 jaar in dienst
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Feest! Office manager Monique is namelijk 15 jaar in dienst bij Burgy Bouwbedrijf. Ze kwam uit de verpleging, werkte een tijdje in een kledingzaak, maar zocht destijds een baan met meer uren in  kantoortijden zodat ze werk en de zorg voor haar twee kleine kinderen beter kon combineren. De restauratie bevalt haar uitstekend: “Alhoewel ik zelf niet restaureer, voel ik die passie van de collega-vaklieden ook.”

Hoe ben je bij Burgy Bouwbedrijf terecht gekomen?

“Ik reageerde op een advertentie voor de functie van receptioniste bij Burgy. Bij mijn sollicitatiegesprek voelde ik gelijk een klik. Dat bleek het belangrijkst. Ik ben blanco aan deze baan begonnen en heb me bijgeschoold voor het werk in de administratieve ondersteuning. In de loop der jaren heb ik me ontwikkeld en de functie is met mij mee ontwikkeld. Officieel heeft mijn functie nu office manager maar ik zeg altijd ‘spin in het web’ of ‘centraal aanspreekpunt’.”

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Machinale timmerwerkplaats

Wat maakt werken bij een restauratiebouwbedrijf zo leuk?

“Het is ontzettend leuk om te zien wat voor mooie dingen er gemaakt worden. Ik kijk vanaf mijn plek bij de balie zo de machinale werkplaats in. Ik loop weleens naar beneden als ik iets bijzonders zie langskomen en dan legt Gidion, Erik of Gert uit  wat ze aan het maken zijn en voor welk monument. Wat ook erg leuk is zijn de bezoeken met de collega’s van kantoor aan de collega’s op de werken. Dan verzamelen we om 6.00 uur ’s morgens in de kantine en reizen af naar een restauratieproject. De laatste jaren voor de coronacrisis zijn we bijvoorbeeld naar het Amstel Hotel, Trou moet blijcken (herensociëteit in Haarlem), het C30-gebouw van Shell en Huis te Warmond geweest. Dat we op het dak van het Amstel stonden, dat was geweldig! En om te zien hoe bij Shell zo’n groot restauratieproject letterlijk in de steigers gezet wordt, dat is super. Ik hoop dat we die bezoeken snel weer kunnen oppakken. Het is niet alleen leuk, maar maakt de betrokkenheid onderling ook groter. Alhoewel ik zelf niet restaureer, voel ik die passie van de collega-vaklieden ook.”

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Amstel Hotel Amsterdam

Wat heb je geleerd in de afgelopen 15 jaar?

“Ik heb natuurlijk heel veel geleerd op administratief gebied. Qua samenwerking heb ik geleerd dat het belangrijk is om alles altijd goed uit te praten. Wat zo fijn is binnen Burgy, is dat het wordt gewaardeerd als je dingen aankaart of een collega aanspreekt. Daar krijg je de ruimte voor. Ik zou dus tegen al mijn collega’s willen zeggen: schroom nooit om iets te zeggen. Ook al zijn we in die 15 jaar gegroeid van 55 mensen naar meer dan 100 collega’s, die ruimte is er nog steeds, hoe druk het ook is. De laatste tijd heb ik door de coronacrisis veel geleerd over digitaal contact houden. Je moet echt moeite doen om goed persoonlijk contact te houden, want de collega’s komen veel minder naar kantoor. Ik vind persoonlijk contact heel belangrijk.”

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Bezoek Shell Den Haag Kantoormedewerkers

Waar wil je naartoe in de toekomst?

“Zoals het nu loopt, vind ik het heel lekker gaan. Ik heb geen enorme leerdoelen, maar pik wel nieuwe dingen op die zich aandienen in de praktijk. Komt er wat op mijn pad aan interessante cursus of wat dan ook, dan weet ik dat er de ruimte is om het op te pakken. Voorlopig wil ik gewoon graag door binnen dit fijne team. Oja, waar ik ook altijd heel erg van genoten heb, zijn alle leuke bijeenkomsten en uitjes met het hele personeel. De reizen naar Berlijn en Parijs zal ik nooit vergeten.”

Van harte gefeliciteerd met dit mooie jubileum, Monique! Blijf vooral ons stralende centraal aanspreekpunt. Op de volgende 15 jaar!

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Met zijn allen naar Parijs Personeelsreis