Fred viert zijn zilveren jubileum bij Burgy: van harte gefeliciteerd!
Fred viert zijn zilveren jubileum bij Burgy: gefeliciteerd!
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Felicitaties voor uitvoerder Fred! Hij is 25 jaar in dienst is bij Burgy Bouwbedrijf. Wat is het geheim van zijn 25-jarig dienst verband? “Geen idee, gewoon ’s ochtend met plezier naar je werk gaan, dan zijn 25 jaar zo om.”

Het meeste plezier heeft Fred in het oplossen van ingewikkelde problemen: “Dat je eerst denkt, dat kan niet en dat het dan toch weer lukt.” Een onmogelijk project waar Fred nog altijd trots op is, is de restauratie van de Raadszaal van Stadhuis Rotterdam: “In een korte periode moest heel veel werk verzet worden. We werden voor gek verklaard dat we het project gingen doen, dat wordt wel vaker gezegd bij projecten die Burgy aanneemt, haha. Maar het is toch mooi gelukt het werk op tijd op te leveren. Daar geniet ik van.”

Fred ziet in zijn eigen ontwikkeling een parallel met hoe Burgy zich als bedrijf heeft ontwikkeld: “Ik ben begonnen als timmerman. Burgy groeide en veranderde en vroeg van mij hetzelfde. Dus heb ik opleidingen gedaan (o.a. de KOB-opleiding en de Specialist Restauratie Timmeren opleiding die bij Burgy werd georganiseerd) en ben doorgegroeid naar de functie voorman en later uitvoerder. Van een bedrijf waar iedereen meerdere rollen combineerde, is bij Burgy de taakverdeling nu meer uitgesplitst. Vroeger had je geen aparte uitvoerder.”

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Jubileum Fred

Bij Burgy is jezelf ontwikkelen belangrijk en opleiden zit in het DNA. Op zijn huidige project werken drie leerling timmermannen, Niels, Pim en Gino. “Jerre doet de dagelijkse begeleiding, hoor. Gino kende ik van de voetbalvereniging en ik heb hem aangemoedigd een stage te lopen bij Burgy om te kijken of het wat voor hem was. Hij is enthousiast geworden en is na zijn stage begonnen met de opleiding voor timmerman niveau 2. In mijn volgende project, de restauratie en herbestemming van een pakhuis in Rotterdam, ga ik Alex begeleiden, hij gaat de KOB-opleiding volgen. Ik verdeel mijn tijd dan tussen Rotterdam en mijn huidige project. Dan kan Alex 3 dagen in de week als assistent uitvoerder het vak in de praktijk brengen en ben ik er twee dagen om hem daarin te begeleiden.”

Hoe zie je je toekomst bij Burgy? “Voorlopig gaat het prima zo, ik zit goed op mijn plek. Over een jaar of 10 zou ik projectleider willen zijn op kantoor. Dan heb ik het misschien wel gehad op de bouwplaats. Dat lijkt me mooi om te bereiken als ik dan 55 ben.”

Fred viert zijn zilveren jubileum bij Burgy: gefeliciteerd!