Restauratie en herbestemming Steenschuur 13, Leiden
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Steenschuur 13 Leiden
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Goede samenwerking smaakt naar meer

Onlangs tekende Burgy Bouwbedrijf opnieuw een contract met Sharleen de Boer voor werkzaamheden aan Steenschuur 13, Leiden. Het in Steenschuur 11 gehuisveste boutique hotel Steenhofsuites gaat uitbreiden. In 2016 heeft Burgy meegewerkt aan de verbouw en restauratie van Steenschuur 11 en de omvorming tot hotel. Vorig jaar hebben we de Charly's lounge op de begane grond mogen realiseren en nu hebben we opdracht om het schitterende naastgelegen pand te restaureren en te herbestemmen tot hotel.

De panden aan de Steenschuur stammen uit ca. 1500 en zijn opgebouwd uit een 3-laags houtskeletbouw constructie, wat zeer typerend is voor deze laat middeleeuwse bouw. In de 17e eeuw is Steenschuur 13 met een kapverdieping opgehoogd en is de voorgevel opnieuw opgetrokken in Hollands Renaissancestijl. In de 18e en 19e eeuw hebben enkele interieur verbouwingen plaats gevonden, waarvan op de begane grond en de eerste verdieping nog prachtige plafonds en schouwen in Lodewijk XIV en XVI stijl te bewonderen zijn. Ook de ramen in de voorgevel stammen uit die tijd.

De Steenschuur is een belangrijk stukje van de stad leiden. Hier ontplofte in 1807 een kruitschip. Deze buskruitramp heeft samen met Leids ontzet grote impacts op de stad gehad. Een groot deel van deze prachtige wijk is hierdoor verdwenen, maar de Lodewijkkerk die net links van Steenschuur 13 staat heeft de klap opgevangen en Steenschuur 11 en 13 van de ramp behoed.

Voor meer informatie over dit leuke hotel: www.steenhofsuites.nl

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Steenschuur 13 Leiden

Burgy Bouwbedrijf Menno Projectleider
Meer weten?
Vraag het Menno!