Het avontuur trekt, Boy neemt afscheid
Burgy Bouwbedrijf Afscheid Boy
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Na bijna 20 jaar neemt uitvoerder Boy afscheid van Burgy Bouwbedrijf. Op zijn 16de begon hij met vakantiewerk, later had hij zijn opleidingsplaats bij ons tijdens zijn opleiding restauratie timmeren. Eenmaal in dienst ontwikkelde Boy zich tot uitvoerder. Naast zijn werk volgde hij de opleiding Restauratie Medewerker (nu Professional Restauratie). Boy voelde zich voor de keuze staan: “Blijf ik of ga ik het avontuur aan samen met mijn vriendin Jennifer?” 

“De eerste minuut bij Burgy, op een project aan het Rapenburg, wist ik: dit is wat ik wil doen. De charme van het monument, de geur die er hing, dat raakte me meteen en ik viel er als een blok voor. Nu moet ik Burgy gaan loslaten. De laatste werkdag nadert, dat is een heel raar gevoel, maar ik voel dat ik moet gaan uitvliegen. Ik heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad en altijd een stijgende lijn kunnen volgen in mijn loopbaan. Ik hoef niet weg maar ik wil kijken wat ik zelf, op mijn eigen benen  kan bereiken. Burgy is me heel dierbaar, ik zal altijd een lijntje naar Burgy voelen. Ik heb bij Burgy een mooie carrière kunnen opbouwen. Niets dan lof daarvoor!”

Burgy Bouwbedrijf Afscheid Boy

“Mijn leukste werk uit al die jaren is de Breestraat 117 in Leiden. Dat was mijn eerste project als voorman/uitvoerder. Kasper ontwikkelde dit monument tot horeca en appartementen. Samen met Eelke heb ik daar alles gedaan wat je kunt bedenken bij een restauratie/herbestemming. Van het compleet strippen van het pand tot het plaatsen van de laatste plinten. Ik heb hier heel veel geleerd en heel veel gelachen met Eelke. Een droomproject! Daarna hebben Eelke en ik altijd samengewerkt, samen op de bus naar een klus. We hadden (en hebben) een geweldige klik.”

Burgy Bouwbedrijf Afscheid Boy

“Het Amstel Hotel was het mooiste project. Als je daar ’s morgens aan kwam rijden en je zag het hotel liggen, die grandeur, zo’n imposant gebouw. We hebben daar mooi werk kunnen doen. Er stond een grote tijdsdruk. Dat was spannend. De wisselwerking met de medewerkers van het hotel was bijzonder, vooral omdat het hotel tijdens de restauratie open bleef voor gasten. In het begin stond ik er huiverig in, maar het is goed gegaan. De communicatie verliep goed, we kregen de ruimte om ons werk te doen en andersom hebben wij ons ingezet om bijzondere wensen van het hotel te realiseren. Dit project was echt een teamprestatie, iedereen zetten de stap extra die nodig was om tot zo’n mooi resultaat te komen.”

Burgy Bouwbedrijf Afscheid Boy

“Shell was een heel bijzondere restauratie voor mij. Bij het eerste project, de restauratie van de gevels en de daken, heb ik mijn vriendin Jennifer leren kennen. Zij kwam als werkvoorbereider het Burgy-team versterken. En nu bij de oplevering van het tweede project vertrek ik bij Burgy. Het moest zo zijn. Alles komt voor mijn gevoel nu samen. Ik ben persoonlijk zover de stap te zetten en ik ben er blij om dat dat samenvalt met de afronding van dit project. Ik had het niks gevonden om halverwege te vertrekken.”

“Al die tijd heb ik in een heel gaaf team gewerkt. De harde kern bestaat uit Eelke, Peter, Henry, Gilles, Bic en Arley en daar werden dan al naar gelang de werkzaamheden of de fase van het project mensen aan toegevoegd. De afgelopen anderhalf jaar heb ik veel gewerkt met Henry. Hij neemt het stokje van mij over. Het geeft me een goed gevoel om mijn werk over te dragen aan een nieuw talent. Ik heb bij Burgy met zoveel geweldige mensen gewerkt. Bedankt allemaal!”

Burgy Bouwbedrijf Afscheid Boy

“Wat ik ga doen is nog niet super concreet. Ik ga eerst ons eigen huis afmaken, het schilderwerk moet nog gebeuren en de tuin moet worden aangepakt. Zo kan ik mijn  hoofd leeg maken voor ik in de toekomst duik. Wat zeker is dat ik samen met Jennifer wil gaan samenwerken aan het realiseren van high end interieurs in monumentale panden. We dromen er ook van om in Italië iets te kopen en dat helemaal op te knappen voor verhuur als vakantiehuis of trouwlocatie. Het hangt er vanaf wat er op ons pad komt aan kansen.”

Spannend, Boy! We wensen jou en Jennifer heel veel succes op jullie avontuur.

Lees hier meer over de projecten die Boy noemt:

Amstel Hotel, Amsterdam

Shellkantoor, Den Haag

Burgy Bouwbedrijf Afscheid Boy