Jeroen geeft kennis door en blijft zelf ook leren
Burgy Bouwbedrijf Jeroen geeft kennis door en blijft zelf ook leren
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Jeroen is een aantal vrijdagen terug bij zijn alma mater. Op de TU Delft begeleidt hij samen met andere professionals uit de bouw 8 groepen van 45 studenten bij het uitwerken van opdrachten over de bouwpraktijk. Zelf volgt hij een intensief leiderschapsprogramma.

“Het lesgeven aan mijn oude universiteit is hartstikke leuk om te doen. Bij dit vak (Bouworganisatie, red.) wordt het bouwtraject van a tot z behandeld.  De studenten leren hoe het werkt in de bouw. Ik vertel ze over de specifieke aspecten van een aannemersbedrijf in de bouwketen. Online bereiden ze zich voor en op vrijdag gaan ze aan de slag met de opdrachten. De praktijkdocenten geven allemaal een keer een lezing en we zijn er om de uitwerking van de opdrachten te begeleiden.”

Jeroen trekt graag tijd uit om les te geven: “Ik vind dit belangrijk. De branche heeft voldoende goed opgeleide professionals nodig. Daar moet je als bedrijf je voor in zetten. Je kunt niet alleen naar de scholen kijken. Vanuit Burgy willen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en we hebben er als bedrijf ook baat bij. HBO- en WO-studenten kunnen ook bij ons terecht voor stageplaatsen of hun afstudeerproject. Het is leuk om te zien hoe studenten tijdens hun stage of afstuderen ontdekken wat ze kunnen en waar ze goed in zijn.”

Bij Burgy stimuleren we onze medewerkers graag om zich te blijven ontwikkelen. Jeroen volgt momenteel zelf bij Nyenrode Business Universiteit een leiderschapsprogramma – Advanced Management Program - van een jaar: “Het is breed opgezet. Allerlei onderwerpen komen voorbij, van economie tot duurzaamheid tot arbeidsmarktontwikkeling. We krijgen de nieuwste bedrijfskundige kennis waar we concreet mee aan de slag gaan. Alleen kennis is niet voldoende en samen werken wij aan onze drijfveren en persoonlijkheid om als leider het beste uit jezelf, je team en je organisatie te halen. Het is intensief, maar heel boeiend en leerzaam.”

Ben je op zoek naar een stageplaats? Of ben je al aan het werk en toe aan een nieuwe uitdaging?

Kijk hier voor de mogelijkheden en onze vacatures: Werken & Leren.