Burgy Bouwbedrijf Restauratie Opleiden Ontwikkelen Ontplooien
Onderzoek naar kernwaarden familiebedrijf
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Opleiden Ontwikkelen Ontplooien
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Jeroen's scriptie ´Zo werkt dat hier´ meer dan uitstekend volgens Erasmus Universiteit

Jezelf blijven ontwikkelen, dat vinden we bij Burgy Bouwbedrijf erg belangrijk. Directielid Jeroen volgde de laatste jaren, naast het stichten van zijn gezin en het maken van een mooie carrière, de Masterstudie Bedrijfskunde aan de Rotterdam School of Management. Onlangs nam hij het diploma voor deze pittige studie in ontvangst. In augustus jl. had hij al de laatste horde van de studie genomen: het verdedigen van zijn scriptie Zo werkt dat hier

Bij de diploma-uitreking kreeg Jeroen een prachtig compliment. "Meer dan Uitstekend" was het oordeel over zijn scriptie-onderzoek: “Jeroen wist bij de werknemers adequaat naar voren te krijgen wat zij ervaren als relevante kernwaarden en hoe deze mogelijk door de groei nu onder druk staan (Burgy Bouwbedrifj is de laatste jaren flink gegroeid. Red.). Hij ondersteunde vervolgens  groepen medewerkers die zelf op zoek gingen naar manieren om de bedreiging het hoofd te beiden en zo de kernwaarden weer te honoreren.”

Tekst loopt door onder foto

Burgy Bouwbedrijf Opleiden Studeren Diplomauitreking Erasmus Universiteit

Hoe kijkt Jeroen zelf terug op zijn studie? “Om weer in een studiemodus te komen heb ik alweer drie jaar geleden eerst één vak Leiderschap Management en Bestuur gevolgd. Het vak was heel interessant en ik merkte direct dat ik graag verder wilde gaan met de rest van de opleiding. Naast alle collega’s en nieuwe inzichten die je tijdens zo een studie op doet is het ook erg leuk om met mensen uit andere bedrijfstakken samen te studeren en van elkaar te leren. Door samen opdrachten uit te voeren en soms bij elkaar mee te kijken in de bedrijven heb ik veel geleerd.”

Zo werkt het hier is de titel van mijn scriptie. Ik heb afgelopen half jaar bij Burgy onderzoek gedaan naar het behoud van de waarden van ons familiebouwbedrijf. Hierbij heb ik veel gesprekken gevoerd met personeel en klanten om zo in beeld te krijgen wat de waarden zijn van Burgy en hoe wij deze waarden kunnen behouden. Het voeren van de onderzoeksgesprekken gaf niet alleen veel energie maar ook heel veel nieuwe inzichten.”

“Uiteraard is de combinatie van werk en jong gezin pittig. Steun van mijn familie en vrienden is onontbeerlijk en daarnaast heb ik veel gehad aan mijn studiegenoten. Wat ook helpt is dat ik de knop goed kan omzetten en van mijn (spaarzame) vrije tijd 100 % kon genieten met mijn gezin. En mijn vriendin Anne verdient de meeste lof, zij heeft de afgelopen 2,5 jaar gezorgd dat ik deze studie kon doen door heel goed voor ons te zorgen.”

Jeroen doorstond de verdediging van zijn scriptie glansrijk: hij sleepte er een 8,5 mee binnen. Geweldig gedaan!