Jubileum voor metselaar Jan: van harte gefeliciteerd!
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Jubileum voor metselaar Jan
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Na jaren in de nieuwbouw te hebben gewerkt, kwam metselaar Jan 5 jaar geleden bij Burgy Bouwbedrijf in dienst en dus in de restauratie terecht. Hij wil nooit meer anders: “Restaureren is het mooiste wat er is, ik hou van de oude gevels en het oude metselwerk."

"Monumenten zijn veel mooier dan nieuwbouw," vervolgt Jan, "vooral kerken, dat vind ik het allermooiste. Bij Burgy heb ik me via cursussen verdiept in het restauratiemetselwerk en onlangs heb ik de leermeestercursus afgerond. Ik heb nu Arjan, een leerling metselaar, onder mijn hoede. Dat gaat hartstikke goed. Burgy is een bedrijf als geen ander met een prettige mentaliteit, de samenhorigheid spreekt me aan en doet me denken aan mijn diensttijd (Jan heeft 4 jaar bij Defensie gewerkt, red.). Iedereen staat voor elkaar, daar hou ik van.”

In zijn vrije tijd is Jan vrijwilliger bij het Veteranen Search Team, dat in 2017 werd opgericht: “We hebben inmiddels 1.500 vrijwilligers en we hebben 45 searches naar vermiste personen gedaan, terwijl we dachten 1 of 2 searches per jaar te doen. We kregen pas geleden hoog bezoek van koningin Maxima, erg leuk.”
Indrukwekkend werk, Jan! #respect