Kevin stort zich op de KOB-opleiding
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Opleiden KBO-opleiding Kevin
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Voorman Kevin weet precies wat hij wil. Vanuit een baan in de renovatie wilde hij de overstap maken naar de restauratie omdat hij graag wilde werken aan monumenten. Hij zette zijn wensen voor een nieuwe baan op een rij en kwam via via bij Burgy Bouwbedrijf terecht. Daar kon hij al heel snel beginnen aan de opleiding Specialist Restauratie Timmeren en nu zit hij alweer in het tweede jaar van de Kader- en Ondernemersopleiding Bouwbedrijf (KOB).

Ambitieus als hij is, wilde Kevin graag gaan werken bij een bedrijf dat kwaliteit levert, mooie werken heeft, waar veel kennis aanwezig is en waar hij echt ambachtelijk werk zou kunnen gaan doen, want Kevin houdt van hout en vooral van grote constructies. Hij vond het allemaal bij Burgy Bouwbedrijf, waar hij terecht kwam via zijn stiefvader.

In 2017 kwam Kevin in dienst. Hij kreeg al snel de mogelijkheid zich te verdiepen in het restauratievak, toen hij met nog zeven collega’s de opleiding Specialist Restauratie Timmeren ging volgen, een nieuwe opleiding die als pilot bij Burgy in huis werd georganiseerd. Kevin heeft niet alleen hard gewerkt aan deze opleiding, maar ook erg genoten: “de docenten hebben een geweldige vakkennis en konden moeiteloos uren over hun specialisatie vertellen. Dat vond ik heel gaaf. Ik wilde, nog steeds trouwens, zo snel mogelijk zo veel mogelijk leren over het restauratievak. De lat ligt namelijk hoog bij Burgy.”

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Opleiden KBO-opleiding Kevin

Kevin werkt vanaf zijn 16de in de bouw. Momenteel werkt hij als voorman, maar hij is nog niet uit ontwikkeld en wil graag uitvoerder worden. De KOB-opleiding biedt hem daarvoor de basis. De 4-jarige KOB-opleiding mag pittig genoemd worden, zeker als je hem volgt naast je werk en je gezin en je ook nog je eigen huis zelf aan het verbouwen bent: “Per jaar kijk ik hoe de balans erbij staat en of ik denk dat ik naast mijn werk, gezin en verbouwing een studiejaar van de KOB-opleiding succesvol kan volgen. De opleiding bestaat uit vier lesjaren over achtereenvolgens Techniek, Opdrachtverwerving & Calculatie, Werkvoorbereiding & Uitvoering en Ondernemen. De volgorde kan je gelukkig in overleg aanpassen. Ik volg nu bijvoorbeeld eerst Werkvoorbereiding & Uitvoering (officieel het derde jaar) en daarna Opdrachtverwerving en Calculatie.”

Onlangs is Kevin begonnen met de restauratie van het Stedelijk Museum in Schiedam, dat is gevestigd in het voormalig Sint Jacobs Gasthuis, een classistisch rijksmonument uit 1787. Daarvoor heeft hij gewerkt aan stadsvilla’s aan het Lange Voorhout en een huis aan het Nassauplein in Den Haag en  de Zijlpoort in Leiden, naast een aantal kleinere werken.

Naast Kevin volgen ook timmerlieden Ruwan en Alex de KOB-opleiding, in hun eigen tempo en volgorde. In de restauratie ben je nooit uitgeleerd. Of je nu als vakman superspecialist wilt worden in je ambacht, of dat je zoals Kevin door wilt groeien naar een meer coördinerende functie. We zijn trots op Kevin dat hij in zijn drukke leven ervoor kiest zich via opleiding verder te ontwikkelen. Petje af, Kevin!

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Opleiden KBO-opleiding Kevin