Mathijs heeft zijn HBO-diploma op zak: gefeliciteerd!
Burgy Bouwbedrijf Restauratie HBO diploma voor werkvoorbereider Mathijs
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Felicitaties voor Mathijs! Hij heeft na, naar eigen zeggen ‘vier jaar ploeteren’, zijn HBO opleiding Bouwmanagement aan de Hogeschool Rotterdam met succes afgerond. Zijn onderzoek naar de efficiëntie van de bouwplaats leverde een handige poster op met tips om de bouwplaats veilig en logisch in te richten. Mathijs kijkt terug op intensieve jaren. Chapeau, Mathijs!

Mathijs werkte gedurende zijn opleiding vier dagen bij Burgy en volgde één dag en avond de lessen op de Hogeschool Rotterdam, een pittige combinatie. “Zeker om ook nog tijd te besteden aan een privéleven”, zegt Mathijs erbij, “ik ben dan ook erg blij met de steun vanuit Burgy.” Merijn begeleidde Mathijs vanuit Burgy bij het afstudeeronderzoek en werkt al ruim zes jaar direct met Mathijs samen.

Onderzoek naar efficiëntie op de bouwplaats

De laatste zes maanden van de opleiding werkte Mathijs aan zijn afstuderen: “Ik heb onderzoek gedaan naar een efficiënte bouwplaats binnen Burgy Bouwbedrijf. Je moet denken aan posities van keten, ingangen, maar ook steigers, opslag en looproutes. Hoe kun je dit vooraf plannen, bedenken en organiseren. Ik heb een poster gemaakt met daarop het proces naar een perfecte bouwplaats. Ik heb gekeken naar de werkwijze elders in de bouw o.a. bij Du Prie Bouw & Ontwikkeling, ook hier in Leiden, en naar de wet- en regelgeving. Handigheden en eisen, die hieruit naar voren kwamen, heb ik meegenomen in mijn onderzoek.”

Interessante conclusie voor de calculatie

Een interessante conclusie uit het onderzoek vindt Merijn dat de efficiëntie van de bouwplaats vaak niet meegenomen wordt in calculaties: “Een bouwplaats kost geld. Als de bouwplaats efficiënt is ingericht, kun je sneller werken en daarmee geld terug verdienen. Het is belangrijk daar een optimum in te bereiken door de stappen van calculatie, werkvoorbereiding en uitvoering zo goed mogelijk te doorlopen. Dat is verder onderzoek waard.”

Merijn over Mathijs

Merijn kent Mathijs door en door en is trots op de prestatie die Mathijs geleverd heeft: “Toen Mathijs de HBO-opleiding duaal wilde gaan doen, raadde ik hem aan voor voltijds te kiezen en lekker te genieten van te studentenleven. Hij koos toch voor duaal en heeft het er heel goed vanaf gebracht. Mathijs kan goed het overzicht behouden en hij schakelt heel soepel met zowel de opdrachtgevers als met de vaklieden op de werkvloer. Daarbij is hij er erg goed in om de rust te bewaren, ook bij zijn afstuderen. Bij de presentatie van zijn afstudeeronderzoek was ik nog zenuwachtiger dan Mathijs!”

Lees hier hoe Mathijs zijn onderzoek voorbereidde:
Mathijs onderzoekt voor afstuderen de efficiëntie van de bouwplaats