Maurice 12,5 jaar in dienst Bij Burgy Bouwbedrijf: gefeliciteerd!
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Jubileum Maurice
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Op 1 oktober viert Maurice zijn 12,5 jarig jubileum bij Burgy. Eigenlijk werkt hij al langer bij Burgy: “Vanaf school ben ik bij Burgy terechtgekomen als leerling. Na het volgen van de opleiding was ik benieuwd naar de nieuwbouw en ben vertrokken. Na 1,5 jaar trok ik mijn conclusie: nieuwbouw is lang zo leuk niet als restauratie. Toen kon ik gelukkig terugkeren bij Burgy.”

“Restauratie is zo’n leuk vak omdat je erbij moet nadenken en zelf je inbreng kunt geven hoe je iets maakt. Je leert het vak het beste in de praktijk en dat treft want ik ben zelf niet zo’n studiebol. Ik draag het vak graag over. Als leermeester ben ik best wel streng. Als het mij niet zint zeg ik het, maar ik ben aan het leren om eerst even te blijven kijken wat een leerling aan het doen is en dan pas later iets te zeggen.”

Burgy Bouwbedrijf Jubileum Maurice

“Op dit moment werk ik aan de restauratie van een woonhuis in Amsterdam, samen met voorman Johan, timmerlieden Bart en Carlo en leerling timmerman Saïd. Het project is nu in een fase dat het leuk begin te worden. Alle voorbereidingen zijn gedaan om weer te kunnen gaan opbouwen. Het huis krijgt vorm onder je handen. Dat is mooi. Het is ook fijn werken daar omdat we duidelijkheid hebben door de goede beslissingen over wat er moet gebeuren.”

Burgy Bouwbedrijf Jubileum Maurice

“In de afgelopen 12,5 jaar heb ik op heel veel projecten gezeten en tussen mijn eigen projecten door op allerlei restauraties als vliegende keep. Wat zijn dan mijn favorieten? Wat er uit springt is bijvoorbeeld de Leidse Houtschool*, een van mijn eerste werken. Daar hebben we van een zolder twee klaslokalen gemaakt waarvoor we dakkapellen hebben geplaatst. Het huis van Merijn, een dijkhuis uit 1906, was ook een hele mooie klus. Het was toen hij het kocht, in zeer slechte staat en dat hebben we weer helemaal opgebouwd. Je komt in dit werk overal. Bij het Amstel Hotel ben ik een tijdje bijgesprongen, dan weer werk je bij mensen thuis, dan in een leeg pand. Dat is het leuke van het werk.”

“Waarom je bij Burgy zou moeten willen werken? Je werkt op mooie werken, op aparte plekken en je weet van je collega’s wat ze wel kunnen en wat ze niet kunnen. Je weet wat je aan elkaar hebt. Dat werkt goed en dat voelt goed”

Zo is het , Maurice! Van harte gefeliciteerd en op nog vele mooie jaren.

*De Leidse Houtschool is een gemeentelijk monument uit 1932. Ontwerp: de Leidse architect A.T. Kraan.

Maurice (tweede van rechts) met zijn collega's aan de koffie. 

Burgy Bouwbedrijf Jubileum Maurice