Pittige hijsklus bij Huis Nolet, Schiedam
Burgy Bouwbedriif Restauratie Huis Nolet Schiedam hijsen glaskap liftkoker
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Het hijsen van de glaskap boven de liftkoker begin april was een fantastisch moment in de restauratie van Huis Nolet. Er waren dan ook behoorlijk wat mensen bij aanwezig, zoals de familie Nolet, de bouwdirectie en de mensen die het echte werk deden. Om het aantal mensen bij deze operatie bij Huis Nolet zo laag mogelijk te houden, bleven een aantal vaklieden thuis. Zo konden we de veiligheid het beste waarborgen. 

Door Arjan

Met veel omwegen en afspraken met onderaannemers en derden, is onlangs de glaskap op Huis Nolet geplaatst. Dit zijn een van die momenten, waarbij veel dingen samen komen. Na een gedegen voorbereiding van twee jaar met overleg over welk stalen profiel, welk type glas en of het constructief allemaal verantwoord is en dat de opdrachtgever hiermee akkoord ging, was het op 8 april dan eindelijk zover.

Het zonnetje scheen, we hadden de straten afgezet, borden geplaatst, kranten ingelicht en de vergunningen waren rond. Alles was gereed....tot iemand dacht dat al die borden niet voor haar bedoeld waren en een busje op de aangegeven afstempelplek had neergezet. Na 300 belletjes aan de deur, politie ingelicht en op de deur en ramen te hebben gebonsd, werd ze wakker en konden we half 9 gaan starten met hijsen.

Er stonden heel wat mensen foto’s te maken, maar toen een bekende van Huis Nolet bij ons kwam vragen of het goed was om met een drone alles te filmen en te fotograferen, was dat een geweldige verrassing. Zo konden er prachtige foto’s geschoten worden en kon ik vanaf de iPad alles in de gaten houden.

Samen met smederij Frank van Rijn, die deze kapconstructie gemaakt heeft, en Nederhoff Kraanbedrijf is de kap op zijn plek gezet en gemonteerd. Het glas wordt begin 3 juni geplaatst samen met de cilinder van de lift, zodat ook dit stukje Nolet afgemaakt kan worden.   

Burgy Bouwbedriif Restauratie Huis Nolet Schiedam hijsen glaskap liftkoker