Ringo is 5 jaar in dienst: van harte gefeliciteerd!
Burgy Bouwbedrijf jubileum metselaar Ringo
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Metselaar Ringo houdt van oude gebouwen en is maar wat trots op zijn werk: “Er lopen duizenden mensen langs monumenten en de bakstenen gevel is toch het eerste wat ze zien.” Hij geniet van levendige discussies met zijn collega’s  hoe je het restauratiewerk nog beter kunt uitvoeren: “In de restauratie werkt een apart slag mensen, super enthousiast en heel gemotiveerd. Ik leer elke dag wel iets.” Kortom, hij zit helemaal op zijn plek bij Burgy. Van harte gefeliciteerd, Ringo!

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Trou moet blijcken

Hoe ben je bij Burgy terecht gekomen?

Bij de restauratie van herensociëteit Trou moet blijcken in Haarlem, na een grote brand, installeerde ik de open haarden. De sfeer op de bouwplaats was verschrikkelijk goed, het was er opgeruimd en netjes en de vaklieden gingen leuk om met de leerlingen. In de paar weken dat ik daar aan het werk was heb ik veel gepraat met Rian (uitvoerder bij Burgy) en gevraagd of er wel eens metselaars nodig waren. Niet lang daarna stond er een vacature op de website. Ik heb Rian gevraagd of ik hem kon noemen als referentie bij mijn sollicitatie. Dat was geen probleem. Zodoende heb ik toen de overstap gemaakt van het openhaardenbedrijf naar een restauratiebouwbedrijf.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Servicecentrum Stadhuis Rotterdam

Wat maakt restauratie zo leuk?

In mijn tijd bij het openhaardenbedrijf heb ik de smaak van oude panden te pakken gekregen. We plaatsten veel antieke schouwen in monumenten die werden gerestaureerd. Zo is Burgy ook op mijn pad gekomen. Restauratie is boeiend omdat je constant aan het onderzoeken bent: wat voor materiaal/mortel ga ik gebruiken? Je let op kleine details, maar ook op het grotere geheel. Je mag een reparatie best zien, maar het moet niet storend zijn in de gevel. Ik besteed veel aandacht aan de juiste voegjes, de kleur van de mortels , de juiste stenen.  Het werken met oude materialen is prachtig. Dat je mag peuteren aan een gebouw van honderden jaren oud. Er lopen duizenden mensen langs, die genieten van zo’n monument. Dan zien ze mijn werk, dat maakt me trots!

In de restauratie werkt een leuk slag mensen: enthousiast over hun vak en super gemotiveerd. Ook de jonge collega’s bij Burgy praten graag over hun werk.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Museum van de Geest Haarlem

Wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd om met heel veel collega’s te werken. Mijn vorige werkgever was een klein bedrijf, dat was heel anders. Ik leer elke dag wel iets van de timmerlieden. Ik ben geen druktemaker, maar wel geïnteresseerd in hoe mijn collega’s denken over het leven, over het werk, over hun kinderen. We praten vaak over hoe je dingen nog beter kunt doen. Daar ontstaan leuke discussies uit en het voelt goed dat timmerlieden luisteren naar de ervaringen van metselaars en andersom.

Burgy Bouwbedrijf Jubileum metselaar Ringo Bloementegels Shell Den Haag

Waar wil je naartoe?

Ik ben 53 jaar, mijn doel is om gezond lekker door te gaan op mooie klussen en gezellig te werken met mijn collega’s. Ik heb al op een aantal mooie werken gestaan. De Waalse kerk was het allerleukste project: een geweldige ploeg en ik heb er mooie dingen gemaakt, zoals nieuwe montanten in de Gotische vensters. Andere mooie projecten waren het Servicecentrum van het Stadhuis Rotterdam – ik moest wel wennen aan zo’n groot werk- en Museum van de Geest in Haarlem. Bij Shell heb ik 2,5 jaar gewerkt. Na een heleboel ‘vuil’ metselwerk was het super om het ‘schone’ werk te doen aan de gevels van de binnentuinen en de bloementegels in de trappenhuizen. Nu ben ik aan het werk bij het Hofje van Staats in Haarlem, een hele leuke klus.

Van harte gefeliciteerd, Ringo, gezond en wel op naar het volgende jubileum!

Meer lezen:

De Waalse Kerk, Haarlem

Servicecentrum, Stadhuis Rotterdam

Shellkantoor, Den Haag

Burgy Bouwbedrijf Restauratie hoofdkantoor Shell Den Haag