Burgy Bouwbedrijf Personeelsdag Thema Techniek
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Techniekdag: leerzaam en leuk

Burgy Bouwbedrijf wil het beste maar in ieder geval het leukste restauratiebedrijf zijn. Daar doen we graag ons best voor want we zijn ook ambitieus.  Iets leren en leuke dingen doen liggen bij ons dicht bij elkaar. Dus het thema voor onze personeelsdag was snel gevonden: Techniek!  In vijf workshops zijn we heel wat wijzer geworden over veiligheid, duurzaamheid, communicatie, metselwerk & mortels en lood & zink.

Opleiden vinden we heel belangrijk en we leggen de lat hoog voor wat betreft ons vakmanschap, onze vaardigheden en onze kennis. Daarom gaan we ook op onze personeelsdag diep in op de techniek van het restaureren, want dat is niet alleen ons vak maar ook onze passie.

Over metselwerk en lood & zink willen we altijd bijleren. Dus gingen we aan de slag met mortels, hebben we kalk geblust en verschillende soorten metselwerk bekeken. Lood en zink komt ook veel voor bij restauratie en daarom wilden we meer te weten komen over het detailleren met deze materialen, want we zien de fraaiste detailleringen bij onze werken. Een onderwerp als duurzaamheid komen we bij onze restauratieprojecten vaak tegen, we plaatsen warmtepompen, zonnepanelen, helpen een pand van het gas af. Reden genoeg om meer kennis over bij Burgy Bouwbedrijf binnen te willen halen.

Tekst loopt door onder foto.

Burgy Bouwbedrijf Personeelsdag Thema Techniek

Veilig werken hebben we uiteraard goed geïntegreerd in onze dagelijkse praktijk met toolboxmeetings, werkplekinspecties en de jaarlijkse  BHV- en EHBO-trainingen. Met een pubquiz werd onze kennis van veiligheid getest: leerzaam, vermakelijk en een tikje confronterend.  Samenwerken gaat niet vanzelf. Je moet goed met elkaar kunnen communiceren om tot een fijne samenwerking en goede resultaten te komen. Dus gingen we in twee- of drietallen aan de slag met oefeningen om elkaar feedback te geven en bewust te worden van de manier waarop we elkaar aanspreken.

Na de super leerzame workshops hebben we genoten van een prachtige stadswandeling langs de monumentale hoogtepunten in het centrum van (onze stad) Leiden. Het zal niet verbazen dat we om de haverklap oog in oog stonden met monumenten die wij ooit met veel liefde en al ons vakmanschap hebben gerestaureerd.

Tot slot van de dag nog een speelse bespiegeling want, wat hadden we met zijn allen nu opgestoken van de workshops en de stadswandeling? Fanatiek nam iedereen deel aan de afsluitende kennisquiz , waarvan er maar één de winnaar kon zijn. Bart won glansrijk een diner voor twee. Geniet er van, Bart!

We hebben een geweldige dag gehad! De workshops, de stadswandeling en de organisatie waren top! Hartelijk dank dus aan:

Jeroen van Rhijn, Rockview voor de workshop Metselwerk & Mortels
Lieke Meijers-Routs, LEF Coaching voor de workshop Communicatie
Wim de Groot, Stichting Bouwlood voor de workshop Lood & Zink
Ruud van Adrichem , A3GMBV voor de workshop Duurzaamheid
Sebastian de Ruiter, Burgy Bouwbedrijf voor de workshop Veiligheid
Laura Hoek, Burgy Bouwbedrijf voor de algehele organisatie van de dag
De medewerkers van Scheltema  Leiden voor de gastvrijheid
De gidsen van Rondleiding Leiden voor de stadswandeling