Twee keer van harte gefeliciteerd, Wessel!
Burgy Bouwbedrijf Wessel Diploma HBO Bouwkunde
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Wessel is geslaagd! Met zijn onderzoek naar een betere ramingstechniek voor restauratieprojecten rondde hij zijn studie Bouwkunde aan de Haagse Hogeschool af. Ander leuk nieuws is dat Wessel bij Burgy Bouwbedrijf in dienst is gekomen in de functie van werkvoorbereider. “Een aanwinst voor het Burgy-team”, aldus Durk, die Wessel begeleidde bij zijn afstudeerproject.  

“Uit het onderzoek is een oplossing tussen grof en fijn tot stand gekomen. Ramen op elementniveau is te fijn, prijzen schatten op basis van gebouwtypologie is te grof", vertelt Wessel, “bij iedere raming kun je onderscheid maken tussen de bijzondere details die specifiek zijn voor het pand en de ‘gewone’ dingen die je bij ieder monument opnieuw tegen komt. Het is de kunst om de kennis en de ervaring die bij de calculatoren zit, te ontsluiten.” Wessel ontwikkelde hiervoor een tool. In deze tool, een slimme database, kunnen de calculatoren gegevens van hun ramingen zetten en zo hun kennis delen met de andere calculatoren.

Projectleider Durk kijkt tevreden terug: “Ik vond het erg leuk om Wessel te begeleiden tijdens zijn afstudeertraject. Het was mooi om te zien hoe vaak ik Wessel wel niet peinzend naar het plafond heb zien staren. Heel herkenbaar. Hij heeft een goed resultaat afgeleverd met zijn onderzoek, daar mag hij trots op zijn.” Inmiddels ligt het onderzoek met een voorstel voor vervolgstappen bij de directie om te kijken of en hoe Wessels tool bij Burgy geïmplementeerd zou kunnen worden.