Burgy Bouwbedrijf Restauratie Praktijkcollege Bouwmanagement TU Delft
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Vierhonderd tweedejaars studenten Bouwkunde van de TU Delft maken zich gedurende vier dagen via workshops en praktijkcolleges de weerbarstige materie van het vak Ontwerp en Bouwmanagement eigen. Gastdocenten uit de praktijk, waaronder vm projectleider Jeroen* van Burgy Bouwbedrijf, vertellen de studenten over de realiteit in de bouw, over hun ervaringen in het bouwproces en bouworganisatie.

Welke gevolgen hebben de beslissingen die in het bouwmanagement worden genomen, voor de vaklieden op de steiger? Dat is het belangrijkste besef, dat Jeroen vanuit het perspectief van de restauratieaannemer wil meegeven. “Het is erg leuk om praktijkcollege te geven, je kunt vertellen over je vak, over je passie. De restauratie is zo’n mooi vakgebied. De studenten krijgen een beeld van de rol en positie van een restauratiebouwbedrijf.”

Vaklieden zijn ons kapitaal

“Bij Burgy staan de vaklieden centraal. Dat is ons kapitaal, dus we willen zorgen voor optimale werkomstandigheden op de bouwplaats en in de werkplaats. In de bouw is niet altijd veel oog voor de vaklieden terwijl zij maken wat in het bouwproces wordt bedacht. Vandaar dat ik graag aan de studenten wil overbrengen wat de consequenties voor de vaklieden zijn van de besluiten die in het bouwmanagement gemaakt worden.” Naast het praktijkcollege begeleidt Jeroen groepjes studenten bij workshops waarin opdrachten rond een fictief renovatie- en nieuwbouwproject gewerkt wordt.

Het praktijkcollege is met deze tweede samenwerking tussen Burgy Bouwbedrijf en de TU Delft op weg om een mooie traditie te worden. We delen graag onze kennis met de volgende generatie professionals en vaklieden en verzorgen ook lessen bij de opleiding Bouwkunde van de Haagse Hogeschool (jaarlijks terugkerend) en bij de uitvoerdersopleiding van Bouwmensen.

*Jeroen is inmiddels doorgegroeid tot directielid bij Burgy Bouwbedrijf. Hij werkte zo’n 10 jaar als projectleider op vele interessante restauratieprojecten.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Praktijkcollege Bouwmanagement TU Delft