Klassiek Bouwen, Natuurlijk Duurzaam

Bij Burgy Bouwbedrijf bouwen we klassiek: we combineren traditioneel vakmanschap met innovatieve technieken en materialen. Wij combineren klassiek mooi met modern, comfortabel en duurzaam. Ons specialisme is restauratie. Ons kenmerk is ‘ouderwets’ vakmanschap. Dit passen we ook toe bij nieuwbouwopdrachten.

ij Burgy Bouwbedrijf bouwen we klassiek: we combineren ambachtelijk vakmanschap en innovatieve technieken
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Vakmanschap en creativiteit

Dat vakmanschap en die creativiteit in het bedenken van de beste oplossingen leidt bij elke opdracht tot een optimaal resultaat. Dat geldt zowel voor de restauratie van een eeuwenoude kerk als voor de bouw van een moderne villa. Burgy heeft een reputatie hoog te houden in het respectvol, intelligent en zorgvuldig omgaan met bouwwerken. Dat verstaan wij onder klassiek bouwen.

Duurzaam restaureren

Historisch gebouwen, ons erfgoed, toekomstbestendig maken en bewaren voor de volgende generaties is de uitdaging. Restaureren is een zeer duurzame manier van bouwen, waarbij de kwaliteit van de uitvoer voorop staat en waarbij behoud de voorkeur heeft boven vervangen. Vele verduurzamingsopgaven gaan verder dan alleen het technisch verduurzamen van de monumenten. Kwaliteit in restauratiewerk staat hoog in het vaandel. De restauratiebranche heeft daarvoor voldoende goed opgeleide erfgoed professionals nodig.

Vanuit Burgy zien wij het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om deze professionals op te leiden. Ons bouwbedrijf is van oudsher een belangrijke speler in het opleiden van restauratievaklieden met circa 20 leerlingen van de mbo-bouwopleidingen in dienst. Ook hbo- en wo-studenten kunnen terecht voor stageplaatsen of afstudeerproject. In dit jubileum jaar krijgt dat nu vaste vorm: de Burgy Vakschool. Daarin zijn alle opleidingsactiviteiten gebundeld, uitgebreid en voor de toekomst geborgd. Tien vaklieden zijn inmiddels begonnen met de verdieping van hun vakmanschap.

Het historische ambacht combineren met competenties van nu

In de huidige, complexe arbeidsmarkt zijn de mogelijkheden om het restauratieambacht aan te leren niet meer voldoende, ook groeipotentie op het gebied van hedendaagse competenties is een must. Communicatieve vaardigheden, elkaars probleem willen begrijpen en samenwerken, zijn een een belangrijke basis om aan een verduurzamingsopgave te werken ten einde een restauratieproject tot een goed einde te brengen. Al deze competenties maken een medewerker flexibel en in staat om verschillende functies uit te oefenen. Blijven investeren in elkaar vergroot de duurzame inzetbaarheid en biedt kansen op een lange, gezonde en interessante loopbaan.

Meer weten? 
Kijk bij Werken & Leren.