Vacature Projectleider

Samen met de opdrachtgever op het dak van een oud kasteel. Of tientallen meters boven de grond, in de toren van een monumentale kerk. De steiger beklimmen om een mooi oud woonhuis beter te kunnen bekijken. Als projectleider bij Burgy Bouwbedrijf kom je nog eens ergens.

Burgy Bouwbedrijf Vacature Projectleider
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Burgy Bouwbedrijf zoekt een projectleider die tot grote hoogte wil stijgen

Geen dag is hetzelfde, want geen project is hetzelfde. De projecten waaraan we werken, lopen uiteen van een schilderachtig 17e-eeuw vissershuisje in Katwijk tot een museum of een stadhuis. Je wordt collega van onder andere projectleiders Ramon en Lucas (foto bovenaan) en senior projectleider/directielid Jeroen. 

Jeroen begon bij Burgy als werkvoorbereider bij de restauratie van de Laurentius Kathedraal in Rotterdam. “Na deze prachtige restauratie volgde er nog tientallen kerken waar ik aan mee mocht werken en kon ik doorgroeien naar de functie van projectleider. Daarnaast raakte ik betrokken bij de verdere professionalisering van Burgy, een continue proces voor een florerend en groeiend bedrijf. Bij Burgy staat het opleiden en overdragen van kennis centraal en heb ik altijd erg veel geleerd van alle collega's. Ik vind het erg leuk om mijn kennis ook weer door te geven door collega’s te coachen en via de gastcolleges bij de universiteit Delft. Zelf blijf ik ook altijd leren en heb al veel kennis uit mijn opleiding Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit binnen Burgy kunnen toepassen. Ik blijf in mijn rol als directeur direct betrokken bij de aansturing van restauratieprojecten. Ik zou dit ook absoluut niet willen missen omdat ik het restaureren een prachtig vak vind!”

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Vacature Projectleider

Senior projectleider/directielid Jeroen

In het team van zeven projectleiders vind je ook Ramon. ‘Ik mag met mijn team een groot aantal woningen van particulieren restaureren, een belangrijke pijler voor Burgy. Het vereist een andere benadering dan in de professionele of zakelijke markt. We verbouwen monumentale woonhuizen en integreren slim moderne installaties in een historisch pand. We maken van iets moois iets prachtigs. Dat doen we voor woningbezitters die de beste vakmensen over de vloer willen hebben. Ik vind vooral het persoonlijke contact met deze opdrachtgevers erg leuk, je hebt een heel andere rol dan bij grote projecten met een zakelijke opdrachtgever.’

Burgy Bouwbedrijf Vacature Projectleider Ramon

Projectleider Ramon in overleg met machinaal timmerman Erik in de timmerfabriek. 

Lucas (foto bovenaan) werkt voor opdrachtgevers als Shell. Hij zegt: ‘Over hoogte gesproken, je kunt hier eindverantwoordelijk zijn voor zeer grote projecten, waarbij historische aspecten verenigd dienen te worden met de huidige comforteisen. Je bent de spil tussen opdrachtgever en vakmensen. Je bewaakt de planning, de werkzaamheden en de budgetten. Ik werk nu ruim vier jaar bij Burgy. Projectleider is een pittige en verantwoordelijke functie, waar ik al mijn vakkennis goed kan gebruiken. En je leert steeds bij, dat hoort echt bij restauratie.

Bij jouw projecten ben jij degene naar wie iedereen kijkt. Jij organiseert de mensen en de middelen. Jij beoordeelt de offertes van externe partijen. Jij stelt het projectplan op, inclusief de projectrisico’s. Jij houdt de papierwinkel op orde. Jeroen, Ramon en Lucas doen dit zonder enige stress. ‘Bij Burgy staan we voor elkaar klaar en je werkt in een team van vakmensen met jarenlange ervaring. We hebben een groot netwerk aan specialisten om ons heen. We doen het echt samen, in dit familiebedrijf.’

Jeroen, Ramon en Lucas zijn al tot op flinke hoogte gestegen, maar hebben hun plafond nog lang niet bereikt. 

Solliciteren

Wil je met ons meegroeien? En heb je al flink wat ervaring in dit vak? Dan is dit de baan voor jou!  

Meer weten?

Lees hieronder verder bij Functie-informatie.

Heb je vragen of wil je direct solliciteren?

Neem gerust contact op met Vincent Heijker of stuur je brief naar bouwbedrijf@burgy.nl.

Functie-informatie

Om onze projecten tot in de puntjes te begeleiden en op te leveren in de kwaliteit die onze opdrachtgevers van ons gewend zijn, zoeken wij een projectleider met bij voorkeur ervaring in de restauratie. Je krijgt een boeiende baan, waar afwisseling, zelfstandigheid, kwaliteit en verantwoordelijkheid de sleutelwoorden zijn. Het is een dynamische baan voor iemand die graag meedenkt. Je hebt direct contact met architecten, klanten en onderaannemers.

Werkzaamheden

Je neemt de eindverantwoordelijkheid voor je eigen restauratieprojecten: voorbereiding, aansturing, realisatie, advisering. Van A tot Z is een restauratieproject bij jou in goede handen. Je draagt zorg voor:

 • overleg met opdrachtgevers en architecten
 • onderhouden van contacten met je constructeurs, calculators, ontwerpers, uitvoerders en onderaannemers
 • bijhouden van planning en voortgang
 • medeverantwoordelijk voor inkoop betreffende jouw eigen projecten
 • bijdragen aan een veilige werkplek voor jezelf en jouw collega’s

Bekwaamheden

 • HBO bouwkunde
 • VCA VOL diploma
 • relevante werkervaring
 • creatief technisch inzicht
 • commercieel inzicht
 • communicatief
 • flexibel
 • collegiaal
 • rijbewijs B

Wij bieden

Een meer dan marktconform salaris met auto, volop mogelijkheden voor jouw ontplooiing en ontwikkeling, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk. Tevens bieden wij een heel collegiale werksfeer, waar kennis structureel gedeeld wordt, waar we de handen uit de mouwen steken en waar we altijd streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit. Wij bieden jou de kans om aan de meest prachtige projecten te werken. Bij Burgy kan je nog écht vakkennis opdoen. Wij bouwen klassiek!

Termijn

Ons doel is het vinden van de beste kandidaat en daarom vermelden wij geen termijnen ten aanzien van de procedure.

Acquisitie (inclusief de verkoop van advertentieruimte) naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.