Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

1584, Willem van Oranje. 1672, Johann de Witt. 1813, Koning Willem I. 2013, Sebastian. Een vreemd rijtje? Dat valt wel mee. Hier bij Burgy Bouwbedrijf leven we voor een groot deel in de rijke geschiedenis van ons land. We restaureren kastelen, kerken en andere monumenten. We conserveren zelfs ruïnes uit de 13e eeuw. We komen in grachtenpanden uit de Gouden Eeuw. Dat is een bijzonder werkgebied voor een werkvoorbereider.

Sebastian is direct vanuit de HBO-schoolbanken bij Burgy aan de slag gegaan als werkvoorbereider. ‘Ik heb een vliegende start heb gehad bij Burgy. Mijn eerste project was een van de grotere: Het Boerhaave Laboratorium wat onderdeel is van het Museum van Volkerenkunde in Leiden. Geweldig om samen te werken in hartje Leiden, maar ook vooral om de kneepjes van het vak te leren kennen. Al snel kreeg ik het vertrouwen om zelf kleine opdrachten te begeleiden. We hebben bij Burgy de meest uiteenlopende projecten, dus volop ruimte om je als werkvoorbereider te ontwikkelen en te groeien.

Je werkt al een tijdje als werkvoorbereider in de bouw? En je wilt de geschiedenis in als echte topper in het vak? Ik ben Sebastian en ik heet je welkom in mijn wereld vol paleizen en kastelen.
Sebastian

Inmiddels schrijf ik hier al zes jaar geschiedenis en mijn projectportefeuille is rijkelijk gevuld. Van musea, kerken, voormalig pakhuizen van de VOC en woonhuizen tot aan gebouwen van commerciële opdrachtgevers zoals Shell. Elk historisch pand kan de revue passeren. Juist die diversiteit vind ik zo mooi aan Burgy. Niet alleen in de projecten, maar ook in je takenpakket. Je krijgt het vertrouwen en de kans je daarin te ontwikkelen, je rol te verbreden. Zo buig ik mij bij Shell over diverse onderdelen. Op het ene moment stem je een technisch detail af met vakmensen om de hoogst mogelijke kwaliteit te behalen, het andere moment zorg je ervoor dat alle puzzelstukjes samenvallen en het project volgens planning gaat. Ik kan met recht zeggen dat mijn dag nooit hetzelfde is.

Burgy staat voor creativiteit. Samen oplossingen bedenken voor uitdagingen hoort erbij. Jouw inbreng is belangrijk en je wordt aangemoedigd om buiten de kaders te denken. Burgy ervaar ik als een echt familiebedrijf waarin kwaliteit, vakmanschap en opleidingen hoog in het vaandel staan. Collega’s zijn altijd bereid je te helpen en maken tijd voor je. Hier doen we het samen.’

Voor een deel komt het vak van werkvoorbereider hier overeen met wat je ook bij andere bouwbedrijven ziet. Je bent de planner. De inkoper. Degene die de bestekken checkt, checkt en dubbelcheckt. Je stelt contracten met externe vakmensen op. Je overlegt continu met de projectleider, de uitvoerder en de voorman. En je let op veiligheid en milieu.

Maar een werkvoorbereider in de restauratie is vooral ook: flexibel. Als het anders loopt dan je had voorzien, dan schakel je bij. En dat gebeurt nogal eens. Wij zijn dus op zoek naar werkvoorbereiders die op alles voorbereid zijn, ook het onverwachte. Als je je daarin herkent, kun je bij ons geschiedenis schrijven.

Meer weten?

Neem contact op met Vincent Heijker via bouwbedrijf@burgy.nl en vraag meer informatie.

Ons doel is het vinden van de beste kandidaat en daarom vermelden wij geen termijnen ten aanzien van de procedure.

Acquisitie (inclusief de verkoop van advertentieruimte) naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.