Joris kopieert de paddenstoelendeur
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Timmerfabriek Kopiëren historische deur
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Timmerman Joris kopieerde in de timmerfabriek een historische deur. De deur was niet meer te redden door de zware houtrotaantasting. Er groeide zelfs een paddenstoel uit. Joris begon met het opmeten van de opgeklampte deur, werkte dit uit in een tekening en maakte alle onderdelen zelf. Uit ruw hout zaagde hij de klampen, schoor en delen en schaafde ze op maat. Vervolgens freesde hij gaten voor de verbindingen en kon hij alle onderdelen in elkaar gaan schuiven.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Timmerfabriek Kopiëren historische deur

“Een leerzame opdracht,” zegt Joris die de opleiding ondernemend meubelmaker heeft gevolgd aan het Hout- en Meubileringscollege, “de machines en gereedschappen zijn me vertrouwd, maar het restaureren en het werken aan bijvoorbeeld een deur zijn nieuw voor me. Gert, Erik en Gidion hebben meegedacht. Het is erg leuk om met elkaar te sparren over mogelijke oplossingen. Ik leer ieder dag wel iets bij over het restauratietimmerwerk.” Mooi vakwerk, Joris!

Lees verder: Burgy's Timmerfabriek.

Ben je enthousiast geworden?

Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een leerwerkplek, een stageplaats of een baan bij Burgy Bouwbedrijf: Werken en leren.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Timmerfabriek Kopiëren historische deur