Dennis

Burgy Bouwbedrijf Leerling Timmerman Dennis
Dit artikel delen
Facebook Twitter LinkedIn Email

Bijgespijkerd met… Dennis

Dennis was in een vorig leven kok, maar besloot het roer om te gooien. Hij hervond zijn bezieling in de bouw. Liever gezegd naar de restauratie want zijn hart gaat uit naar het ambachtelijke werk. Hij stortte zich vol enthousiasme op de opleiding Timmeren. Met succes want hij behaalde binnen anderhalf jaar cum laude zijn diploma. Hij is nog lang niet uitgeleerd: “Het is in de restauratie net als in de keuken. Als je je diploma hebt gehaald, ben je nog geen kok of timmerman. De trucjes en de handigheidjes leer je op de werkvloer.”

Welke opleiding doe je?

Ik heb net de opleiding Timmeren niveau 2 afgerond en ga nu verder met de opleiding Allround Timmeren niveau 3 met het keuzedeel restauratie. Ik heb de boeken besteld om alvast te gaan lezen 😊.

Burgy Bouwbedrijf Bouw Schilperoort Memorial Leiden

Bouw Schilperoort Memorial in Leiden, ter ere van prof. dr. Rob Schilperoort (1938-2012), biochemicus en oprichter van het Leiden Bio Science park (1984).

Wat heb je hiervoor gedaan?

Na de middelbare school heb ik de koksopleiding gedaan. Later ben ik ook leermeester geworden en heb zelf koks opgeleid. Ik heb in hotels en restaurants door Nederland gewerkt, onder andere bij het Kurhaus en Hotel Des Indes in Den Haag en Chateau Sint Gerlacht in Limburg. Ook met bekende chefs als Herman den Blijker en bij grote evenementen als het Amsterdam Diner, een benefietdiner met 1.000 gasten waarvan de opbrengsten naar de strijd tegen aids gaan. In de horeca is het hollen of stilstaan. Je werkt altijd ’s avonds tot laat. Ik was op een goed moment mijn bezieling kwijt. De coronatijd heeft de horeca heel erg veranderd. Privé is mijn situatie ook erg veranderd, ik ben gescheiden en woon inmiddels met mijn zoon in Den Haag. Toen ben ik gaan nadenken en oriënteren over hoe nu verder. Er gaat tijd overheen voor je de beslissing neemt het roer om te gooien en weer naar school te gaan. Ik ben uitgekomen op timmeren. Mijn opa is ook timmerman geweest. Het was al snel duidelijk dat mijn voorkeur ligt bij het oude ambacht. Via Haagbouw ben ik bij Burgy terecht gekomen en voelde me gelijk thuis. Inmiddels werk ik alweer meer dan een jaar met veel plezier  bij Burgy.

Burgy Bouwbedrijf Bouw Dakopbouw voor bedrijfspand Burgy in Leiden

Bouw dakopbouw voor ons bedrijfspand in Leiden

Wat is het leukste dat je hebt geleerd?

Ik vind alles leuk, vooral het dakdekken! Het is heel leuk om te zien wat ik in een jaar tijd allemaal geleerd heb. Het is in de restauratie net als in de keuken. Als je je diploma hebt gehaald, ben je nog geen kok. De trucjes en de handigheidjes leer je op de werkvloer. Ik heb een fantastische leermeester, Joris, met wie het persoonlijk ook goed klikt. Ik ben nu bezig met mijn eerste echte restauratie, een grachtenpand in Delft met een rijke historie. De balken zijn 400 à 500 jaar oud en hebben de grote brand van 1654 overleefd. Hiervoor heb ik meegewerkt aan het maken van de bekisting voor het betonnen Schilperoort Memorial en de dakopbouw op het bedrijfspand van Burgy in Leiden. En ik heb geholpen bij het afhijsen van het torentje van de kapel op de Katholieke Begraafplaats in Noordwijk.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik wil de best mogelijke timmerman worden die ik kan zijn en mooie dingen maken.

Klinkt goed, Dennis, heel veel succes met je verdere opleiding.

Ben jij ook enthousiast geworden?

Wil je in aanmerking komen voor een leerwerkplek bij Burgy Bouwbedrijf?
Mail dan je motivatiebrief en CV naar Gerdine via gerdine@burgy.nl.
Of kijk eerst hier voor meer informatie: Leerlingen MBO.

Lees ook:

Even iets heel anders: het Schilperoort Memorial in Leiden

Spektakel op de Rooms-Katholieke begraafplaats Sint Jeroen in Noordwijk

Afhijsen torentje van de de kerkhofkapel van de Rooms-Katholieke begraafplaats in Noordwijk. Het torentje werd voor restauratie naar onze timmerfabriek in Leiden gebracht. 

 Burgy Bouwbedrijf Afhijsen torentje kerkhofkapel Rooms-Katholieke begraafplaats Noordwijk