Bas

Burgy Bouwbedrijf Bas Voorman
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Update januari 2024: Inmiddels is Bas voorman geworden.

Januari 2018 | Timmerman Bas heeft zijn plaats veroverd op de muur met Burgy’s Helden*:  12,5 jaar werkt Bas alweer bij Burgy Bouwbedrijf. Hij maakte destijds de overstap van de nieuwbouw naar de restauratie geleidelijk. Eerst leende zijn werkgever hem een tijdje uit aan Burgy, waardoor Bas kennis maakte met de restauratie en met uitvoerder Rian, met wie hij op een project terecht kwam. Hij was meteen enthousiast over de nieuwe uitdaging in zijn vak: “In de nieuwbouw is het meters maken maar in de restauratie ben je bezig met het echte timmerwerk.”

"In de restauratie ben je bezig met echt timmerwerk"

Toch maakte Bas niet direct de overstap. Eerst werkte hij nog een tijdje bij een groot aannemersbedrijf in de servicebouw, maar dat was niks voor Bas. Hij kwam weer met Rian in contact en toen ging het snel. Na een gesprek met Kasper kon hij op de Nieuwe Rijn beginnen, opnieuw bij Rian. Zijn eerste project staat nog steeds in zijn top drie favoriete projecten, toevallig (of niet) allemaal monumenten die zijn herbestemd tot appartementencomplex. Het is de combinatie van historisch en modern die hem zo aanspreekt, zoals prachtig te zien is bij het Plantsoen 1-3 en bij de Breestraat, beide in Leiden. Bas houdt van zijn vak en brengt het graag over op jonge vaklieden. Hij volgde zo’n acht jaar geleden de leermeesterscursus en had o.a. Bart en Corwin (inmiddels ook allebei timmerman) een tijd onder zijn hoede. Zelf is hij geen type voor de schoolbanken, maar hij is leergierig en leerde alles in de praktijk.

Waarom je bij Burgy zou moeten willen werken? “Je kunt je vakmanschap goed kwijt en bij Burgy krijg je de ruimte om je te verdiepen en te leren. Bij Burgy is de betrokkenheid groot, zowel op werkgebied als privé. Ik heb het goed naar mijn zin!”

"Bij Burgy krijg je de ruimte om je te verdiepen en te leren"

 

*In de hal van ons kantoor hangt een eregalerij van de medewerkers, die 12,5 jaar of langer in dienst zijn bij Burgy. Alle in de loop van de tijd opgebouwde kennis en ervaring zit in hun hoofden. Zij zijn ons grootste kapitaal en de toekomst van het ambacht en vakmanschap.

Fotobijschrift:
Bas aan het werk bij een jaren ’60 villa in Wassenaar waar, om een nieuwe dakrandafwerking te kunnen plaatsen, de achterconstructie volledig vervangen is. Vervolgens zijn Zweeds rabatdelen (dwz tapstoelopend gezaagd) ventilerend aangebracht. Ook werd het terras opnieuw betegeld, een technisch uitdagende klus omdat de onderconstructie volledig waterdicht moet zijn. Verder kreeg de ombouw van het overdekte zwembad een nieuw dak en nieuwe kozijnen.

Burg Bouwbedrijf Restauratie Villa Wassenaar Terras Zwembad Boei