Klassiek Bouwen

Bij Burgy Bouwbedrijf bouwen we klassiek: we combineren traditioneel vakmanschap met innovatieve technieken en materialen. Klassieke schoonheid met modern, comfortabel en natuurlijk duurzaam.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Klassiek Bouwen
Dit artikel delen
Facebook Twitter LinkedIn Email

Vakmanschap en creativiteit

Ons specialisme is restauratie. Ons kenmerk is ‘ouderwets’ vakmanschap. Dit passen we ook toe bij nieuwbouwopdrachten. Dat vakmanschap en die creativiteit in het bedenken van de beste oplossingen leidt bij elke opdracht tot een optimaal resultaat. Dat geldt zowel voor de restauratie van een eeuwenoude kerk als voor de bouw van een moderne villa. Burgy heeft een reputatie hoog te houden in het respectvol, intelligent en zorgvuldig omgaan met bouwwerken. Dat verstaan wij onder klassiek bouwen.

Duurzaam restaureren

Historische gebouwen, ons erfgoed, toekomstbestendig maken en bewaren voor de volgende generaties is de uitdaging. Monumenten gaan vaak al honderden jaren mee, wat dit een zeer duurzame categorie gebouwen maakt. Restaureren is daarnaast is een zeer duurzame manier van bouwen. Behoud van historische materialen gaat voor vervangen en omdat de kwaliteit van de uitvoering voorop staat, gaat het gebouw na een restauratie weer decennia lang mee. Vele verduurzamingsopgaven gaan verder dan alleen het technisch verduurzamen van de monumenten. De restauratiebranche heeft daarvoor voldoende goed opgeleide erfgoed professionals nodig.

"Kennis, gedrevenheid, volharding, vernuft, dat allemaal bij elkaar is Burgy"
Kasper Burgy, Algemeen Directeur

Vanuit Burgy zien wij het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om deze professionals op te leiden. Ons bouwbedrijf is van oudsher een belangrijke speler in het opleiden van restauratievaklieden met circa 20 leerlingen van de mbo-bouwopleidingen in dienst. Ook hbo- en wo-studenten kunnen bij Burgy terecht voor stageplaatsen of afstudeerproject. In 2022, het jaar dat Burgy Bouwbedrijf 90-jaar bestaat, hebben we al onze opleidingsactiviteiten gebundeld, uitgebreid en voor de toekomst geborgd in de Burgy Vakschool.

Het historische ambacht combineren met competenties van nu

In de huidige, complexe arbeidsmarkt heeft een vakman naast kennis en vaardigheden van het restauratieambacht ook hedendaagse competenties nodig. Communicatieve vaardigheden, elkaars probleem willen begrijpen en samenwerken, vormen een belangrijke basis om restauratieprojecten, inclusief complexe verduurzamingsopgaven,  tot een goed einde te brengen. Al deze competenties maken een medewerker flexibel en in staat om verschillende functies uit te oefenen. Blijven investeren in elkaar vergroot de duurzame inzetbaarheid en biedt kansen op een lange, gezonde en interessante loopbaan.

Meer weten?

Onze medewerkers kunnen mooi vertellen over hun liefde voor het restauratievak.
Lees verder bij Medewerkers.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een leerwerkplek, een stageplaats of naar onze vacatures?
Kijk bij Werken & Leren.