Burgy Vakschool

Burgy is van oudsher een grote speler in het opleiden van restauratieprofessionals. Gemiddeld hebben we 20 leerlingen van mbo-opleidingen in dienst. Hbo- en wo-studenten kunnen bij ons terecht voor een stage of voor een afstudeerproject. Daar houdt het niet op.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Vakmanschap Burgy Vakschool
Dit artikel delen
Facebook Twitter LinkedIn Email

Onze collega’s blijven zich in hun loopbaan steeds verder specialiseren in het restauratievak. Bovendien ontwikkelen ze de communicatieve vaardigheden om succesvol en met plezier in samenwerking restauratieprojecten tot een goed einde te brengen. Al onze opleidingsactiviteiten hebben we gebundeld en geborgd in de Burgy Vakschool.

“Het geeft mij voldoening dat we in dit jubileumjaar (in 2022 bestaat Burgy Bouwbedrijf 90 jaar) zijn gestart met onze eigen Burgy Vakschool”, vertelt Kasper, “de Burgy Vakschool beslaat het hele spectrum van de ambachtelijke vakkennis en vaardigheden voor het restauratiewerk tot innovaties in bouwprocessen en kennis over duurzame inzetbaarheid. Voeg daarbij de kennis en het inzicht voor een goede balans tussen werk en privé en communicatieve vaardigheden voor een goed contact met de opdrachtgever, partijen waarmee je samenwerkt en onderling. In feite doen we alles wat de Burgy Vakschool biedt al in de praktijk. In de Burgy Vakschool hebben we dit alles in een opleidingspakket gegoten en een naam gegeven. We hebben dat pakket tegen het licht gehouden en uitgebreid. Ik ben blij dat we onze opleidingsactiviteiten in de Burgy Vakschool hebben geborgd voor de toekomst.”

“Vanuit Burgy zien we het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om restauratieprofessionals op te leiden en dat krijgt nu vaste vorm in de Burgy Vakschool"
Kasper Burgy, Algemeen Directeur

In de huidige, complexe arbeidsmarkt kijkt Burgy Bouwbedrijf bij de zoektocht naar medewerkers niet alleen naar de mogelijkheden om het restauratieambacht aan te leren maar ook naar de groeipotentie op het gebied van hedendaagse competenties. Communicatieve vaardigheden, elkaars probleem willen begrijpen en samenwerken, zijn belangrijk om een restauratieproject tot een goed einde te brengen. Deze competenties maken een medewerker ook flexibel en in staat om verschillende functies uit te oefenen. Blijven investeren in elkaar vergroot de duurzame inzetbaarheid en biedt kansen op een lange, gezonde en interessante loopbaan.

Kwaliteit in restauratiewerk staat hoog in het vaandel bij Burgy Bouwbedrijf. Om kwaliteit te kunnen leveren zijn goed opgeleide vakmensen nodig en daar zet Burgy zich met plezier en met zo'n 20 leerlingen bovengemiddeld voor in. “Ik vind leerlingen, leren en opleiden leuk en krijg daar veel energie van”, aldus Kasper.

In 2022 sloten twee groepen succesvol hun eerste Burgy Vakschooltraject af. Twaalf jonge timmerlieden behaalden het certificaat ‘Restauratie Timmeren’ en 13 uitvoerders en voorlieden sleepten het certificaat ‘Leiderschap’ binnen.

Lees verder:

Eerste certificaten van de Burgy Vakschool uitgereikt: reden voor een feestje!

Certificaten leiderschap voor voorlieden en uitvoerders: gefeliciteerd!

Burgy Vakschool