Primeur: de Burgy Vakschool is van start!
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Start Burgy Vakschool
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

In de Burgy Vakschool hebben we al onze opleidingsactiviteiten voor onze medewerkers in een programma gegoten. Opleiden staat sowieso hoog in het vaandel bij Burgy, maar nu bieden we via de Burgy Vakschool onze vaklieden bij- en nascholing op tal van onderwerpen, gericht op het punt waar ze in hun loopbaan staan. De eerste groep van 10 man is begonnen.

Dit zijn onze enthousiaste jonge timmerlieden die toe zijn aan verdieping van hun kennis van de restauratie. Dit jaar gaan zij acht lesdagen over restauratie volgen met onder andere een zesdaagse training Basis Restauratie Timmeren/Metselen en een excursie in ons eigen Leiden met zijn talloze monumenten. Geen betere omgeving om je kennis van bouwgeschiedenis en bouwstijlen te testen.  

Burgy Bouwbedrijf  Restauratie Start Burgy Vakschool

De praktijklessen in onze timmerfabriek worden gegeven door onze uitvoerders Joris en Jos. Zij geven door hun restauratievakkennis extra toegevoegde waarde aan de opleiding van onze jonge timmerlieden. De theorielessen worden gegeven door Joop Jansen, docent bij het Nationaal Restauratie Centrum (NRC), en Steven van der Pad, MBO-docent. “Burgy is een erkend restauratiebedrijf. Voor de scholing van onze medewerkers kiezen we daarom voor erkende cursussen zoals die van het NRC”, vertelt Vincent die het programma en de lesdagen van de Burgy vakschool samen met de vaklieden en docenten organiseert.

Burgy Bouwbedrijf  Restauratie Start Burgy Vakschool

Vincent staat er ambitieus in: “Na de eerste cursusdagen gaan we  met de docenten evalueren en kijken hoe we de lessen nog interactiever kunnen maken en het niveau nog hoger kunnen tillen. Bij Burgy dagen we de medewerkers graag uit om ze zo te helpen hun vakmanschap een stap verder te brengen.”

Het gezelschap op de eerste lesdag, van links naar rechts: Docent Joop Jansen, Corwin, docent Joris, Rick, Hugo, Jos, Auke, Johan, Nick, Dennis, Arley, Mike en organisator Vincent.

Burgy Bouwbedrijf  Restauratie Start Burgy Vakschool