Techniekdag 2022: boeiend, leerzaam en gezellig!
Burgy Bouwbedrijf Techniekdag 2022: boeiend, leerzaam en gezellig!
Dit artikel delen
Facebook Twitter LinkedIn Email

Het is inmiddels een mooie traditie: de jaarlijkse Techniekdag. Een dag gevuld met interessante en leuke workshops over houtsoorten, veiligheid, social media en onze kernwaarden. En een geweldige Haka-workshop, wat een energie en creativiteit! Vanuit centrale uitvalsbasis Scheltema waaierden de vier groepen medewerkers onder aanvoering van hun teamcaptains uit naar de Hortus Botanicus, Museum van Volkenkunde en Nieuwe Energie.

Houtsoorten

Over hout valt zoveel te weten. Joep Noordman van Houthandel Noordman importeert zelf hout van over de hele wereld. “Dit geeft meer grip op de kwaliteit”, aldus Joep. Met diverse video’s liet Joep de geautomatiseerde verwerking van bomen tot planken en balken zien: een proces van zagen, drogen, schaven, sorteren en tot slot van een kwaliteitsaanduiding voorzien. Speciale aandacht was er voor het thermisch modificeren van hout en de voor- en nadelen van dit product in het algemeen en specifiek voor de restauratie. Het leidde tot een mooie discussie o.l.v. Kasper en Gidion.

Burgy Bouwbedrijf Techniekdag 2022

Veiligheid

Veiligheid voorop, daar is iedereen het over eens. Veiligheid is daarom een vast onderwerp op onze Techniekdag. De sleutel tot een echt veilige werkplek ligt bij een sterk besef en toewijding om de veiligheidsmaatregelen ook daadwerkelijk toe te passen. Onze veiligheidskundige Elmar Straasheijm besprak nut en noodzaak van de start werkinstructie en de valkuilen in het denken over veiligheid zoals onduidelijk zijn, aannames doen en blinde vlekken, een risico dat opvallend genoeg met ervaring toe neemt. Ook passeerden gevaarlijke stoffen de revue, stoffen die je tegen kunt komen in monumenten en de stoffen waarmee we werken in de restauratie. De collega’s deelden ervaringen, hobbels en oplossingen bij het creëren van een veilige bouwplaats.

Burgy Bouwbedrijf Techniekdag 2022

Haka

De Maori’s kennen een bijzonder begroetingritueel, de haka, een even oude als indrukwekkende traditie. Durk, prof-rugbyer in zijn jonge jaren, vertelde wat de haka voor hem betekent en over de link met de mooie teamsport Rugby en de manier waarop wij als Burgy samen werken. Met tips van haka-trainer William Appelman over dit bijzondere fenomeen gingen de vier groepen aan de slag om zelf een haka te maken met als thema Burgy Bouwbedrijf. Een haka bestaat uit 7 korte zinnen die gepaard gaan met krachtige bewegingen. Waar denken we meteen aan bij Burgy Bouwbedrijf en hoe beelden we dat uit? Een recept voor veel hilariteit, komische teksten en oerkreten. Wat een energie golfde door de zaal bij het uitvoeren van de haka’s. Een enorme energizer om verkwikt de middag in te gaan.

Burgy Bouwbedrijf Techniekdag 2022

Social media

Social media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Niet alleen steeds meer mensen volgen wel één of soms meerdere social media, we brengen er ook steeds meer tijd op door. Burgy Bouwbedrijf is actief op Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn. Vooral op LinkedIn, het zakelijke netwerk, weten professionals uit de restauratie- en bouwsector evenals opdrachtgevers Burgy heel goed te vinden. Social media strateeg Katarina Hartgers vertelde hoe wij ons individueel en als bedrijf (nog) professioneler kunnen presenteren en hoe we kunnen zorgen dat nog meer mensen in aanraking komen met Burgy Bouwbedrijf.

Burgy Bouwbedrijf Techniekdag 2022

Samen in gesprek

In de communicatieworkshop daagde Lieke Routs ons uit met de vraag ‘waarom zijn bedrijven succesvol?’ Aan de hand van het Golden Circle-model legde Lieke uit dat succes begint met de waarom-vraag en zette ons vervolgens aan het werk met de opdracht om in één woord uit te drukken waarom wij doen wat doen. Wat vinden we het allerbelangrijkste? Via diverse gespreksvormen, 1 op 1 en in groepjes, spitten we de ware betekenis van de woorden uit, legden verbanden, clusterden we met elkaar verwante woorden en kwamen we tot een shortlist van woorden die onze kernwaarden goed beschrijven. De uitkomsten van de vier sessies leveren input op voor Jeroen en Durk om onze kernwaarden tegen het licht te houden en waar nodig aan te passen.

Burgy Bouwbedrijf Techniekdag 2022

Dank!

We kijken terug op een prachtige dag: de workshops waren fantastisch en de organisatie was perfect! We bedanken graag alle betrokken partijen voor een bijzondere Techniekdag 2022:

Joep Noordman (workshop Houtsoorten)

Elmar Straasheim (workshop Veiligheid)

William Appelman (workshop Haka)

Katarina Hartgers (workshop Social media)

Lieke Routs (workshop Samen in gesprek)

Scheltema Leiden

Hortus Botanicus

Nieuwe Energie

Museum voor Volkenkunde

Alle Burgy-collega’s

Burgy Bouwbedrijf Techniekdag 2022