“Leren en ontwikkelen zijn voor ons geen bijzaak, maar de kern van wat we doen.”
Wat begon met een jongetje dat stenen sjouwde op de bouwplaats van zijn vader, groeide uit tot een bedrijf waarin leren en ontwikkelen centraal staan. Voor Kasper Burgy is vakmanschap onlosmakelijk verbonden met groei: van de meester die zijn kennis doorgeeft tot de leerling die nieuwsgierig de restauratie van morgen leert begrijpen.
Met de oprichting van de Burgy Vakschool kreeg die visie een stevige basis. Leren is er geen bijzaak, maar een vanzelfsprekend onderdeel van het werk. Van rollenspellen tot praktijkdagen vol ambacht en samenwerking: alles krijgt bij Burgy een eigen “Burgysausje”.
Het resultaat is meer vakmanschap, meer trots en een hechte cultuur waarin mensen elkaar verder helpen. Zo groeide Burgy van klein aannemertje uit tot een volwaardig restauratiebedrijf. “Ik ben ervan overtuigd dat de aandacht voor leren daar een grote rol in speelt.”
Lees hier het hele interview.
Ben je enthousiast geworden?
Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een leerwerkplek, een stageplaats.
Foto’s: John van Hamond