Arjan

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Metselaar Arjan
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Update: Arjan heeft inmiddels zijn diploma behaald en is als metselaar bij Burgy in dienst getreden. Gefeliciteerd, Arjan! Hieronder zijn interview voor de rubriek 'Bijgespijkerd met...' waarin leerlingen aan het woord komen over hun opleiding en het restauratievak. 

Bijgespijkerd met… Arjan

Arjan is als zij-instromer vanuit de zorg bij Burgy Bouwbedrijf terecht gekomen als leerling metselaar van de niveau 3 opleiding. Hij is helemaal op zijn plek in de bouw en restauratie: “Mijn interesse ligt hier. Aan het eind van de dag ben je trots op wat je hebt gebouwd. Dan ga je als trotse vent naar huis.” Geweldig om te zien dat Arjan het zo naar zijn zin heeft.

Welke opleiding doe je?

Ik ben bezig met de metselopleiding niveau 3. Met niveau 2 was ik klaar in juni, toen ben ik gelijk doorgegaan met niveau 3. Door corona ben ik om de drie weken in de avond op school te vinden. Op school kan ik tekeningen inleveren en toetsen maken. Fijn is dat je alles op je eigen tempo kunt doen. Ik moet nog een aantal examens doen. Na het behalen van niveau 3 ben ik inzetbaar voor alles. Van werkeloze in de zorg naar medewerker in de bouw!

Bijgespijkerd met Arjan, leerling metselaar bij Burgy Bouwbedrijf Restauratie

Wat is het leukste aan restauratie?

Alles uitzoeken… mijn interesse ligt hier en je bent trots op wat je hebt gebouwd. Dan ga je als trotse vent naar huis. De gymzaal van het Zuidergymnasium is een echte uitdaging. Het is een hoop werk want de gymzaal wordt van de grond opgebouwd. Het is iets nieuws en daar ben ik benieuwd naar. Ik wil van alles een beetje leren, ik hou van priegelen. Als er qua metselwerk weinig te doen is, loop ik met de timmermannen mee. Van Jan heb ik veel geleerd en ik heb veel respect voor hem. Hij is een veteraan en zit in het Veteranen Search Team. Ik mag mijn eigen ding doen, ik zoek het zelf uit en als ik er niet uitkom geef ik een gil. En… als het fout is, breek je het af en begin je opnieuw. Bij Shell zei Marcel hetzelfde. Daar heb ik steenreparatie gedaan waarbij het stuk in oude staat terug moest komen.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Hopelijk ben ik dan nog lekker bezig in de bouw! Leerlingen zouden meer geïnteresseerd moeten raken in het metselen. Vind je timmeren niet zo leuk? Kijk eens mee met het metselen!

Mooi gezegd, Arjen, heel veel succes met je verdere opleiding! 

Interesse in het mooie restauratie-ambacht?

Wil je in aanmerking komen voor een opleidingsplaats bij Burgy Bouwbedrijf?
Mail dan je motivatiebrief en CV naar Gerdine via gerdine@burgy.nl.