HR Manager Sharon duikt in de restauratie
Burgy Bouwbedrijf HR Manager Sharon duikt in de restauratie
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Sharon is op 1 april bij ons gestart als HR-manager. Om een goed beeld te krijgen van Burgy, van ons mooie werk en vooral van het werk buiten, heeft Sharon anderhalve week mee getimmerd op verschillende projecten, met Mustafa meegereden op de vrachtwagen, mee op stap met de projectleiders en te gast geweest bij bouwvergaderingen. “Het was een superleuke week. Ik heb een veel beter beeld gekregen wat de restauratie van monumenten inhoudt.”

Burgy Bouwbedrijf HR Manager Sharon duikt in de restauratie

“Iedereen was heel open en vriendelijk en ik mocht van alles proberen. Ik kreeg bijvoorbeeld een koevoet in de hand gedrukt met ‘ga de onderdorpel er maar uit halen’. Moest ik wel eerst even vragen wat een onderdorpel is, want ik kom niet uit de bouw en leer een hoop woorden bij.”

 “Het was heel interessant om de verschillende restauraties te zien. Tijdens mijn steigerdagen zag ik bij Huis Nolet in Schiedam de eindeloze aandacht voor detail bij de schilderingen van het houtwerk, bij het Zakkendragershuisje in Rotterdam het uitbeitelen van houtrot en bij het Internationaal Theater Amsterdam het weghalen van duivenwering.”*

Burgy Bouwbedrijf HR Manager Sharon duikt in de restauratie

“Ik merkte dat het familiegevoel van Burgy verder reikt dan alleen de eigen medewerkers. Het strekt zich ook uit tot de onderaannemers, die vaak al heel lang met Burgy werken. De interactie tussen leerling en leermeester was boeiend om te zien: je ziet dat de leermeester de leerling met zoveel rust en geduld begeleidt. Ik kon ook alles vragen, nieuwsgierigheid wordt erg gewaardeerd.”

“Als HR Manager wil ik graag voelen hoe het werk op de steiger is, het is heel belangrijk om het bedrijf door en door te kennen en weten wat er speelt. Op gebied van veiligheid kon ik bijvoorbeeld zelf ervaren hoe lastig het is om met handschoenen aan vloerplaten  vast te lijmen en vast te schroeven. Je móet die handschoenen aan want de lijm wil je echt niet op je huid krijgen. Maar het is dan wel een gepriegel.”

Burgy Bouwbedrijf HR Manager Sharon duikt in de restauratie

“Ik heb veel indrukken gekregen die ik kan gebruiken in mijn vak. Ik wil het bedrijf en de mensen eerst nog beter leren kennen. Voor mij is het interessant om te weten hoe de teams gevormd worden en hoe we ervoor kunnen zorgen dat we zoveel mogelijk van elkaar leren. Doen we de dingen op een bepaalde manier omdat we dat nou eenmaal zo doen of zit er meer achter?  Hoe lang zit iemand op een bepaald project? In een team moet je natuurlijk goed met elkaar kunnen werken.. Mannen, bedankt voor de leerzame dagen, ik vond het geweldig!”

We zien uit naar al jouw ideeën, Sharon, welkom en veel succes!

*Voor meer informatie, kijk hier:

Huis Nolet

Internationaal Theater Amsterdam

Burgy Bouwbedrijf HR Manager Sharon duikt in de restauratie