Ninon over 90 jaar BURGY – mensen, ambacht en ambities
Burgy Bouwbedrijf Ninon Burgy over 90 jaar Burgy, mensen, ambacht en ambities
Dit artikel delen
Facebook Twitter LinkedIn Email

Burgy Bouwbedrijf bestaat 90 jaar! Een mooie aanleiding voor de vragen waar komen we vandaan, waar zijn we en waar gaan we naartoe? Burgy staat voor klassiek bouwen, restauratie, innovatie en opleiden. Zeg je Burgy Bouwbedrijf, dan zeg je: vakmensen, ambacht en ambities. In een vierdelige serie vertelt de familie Burgy – Kasper, Cara, Ninon en Durk – over hun visie, ambities en toekomstdromen. Ninon heeft na jaren bij Burgy te hebben gewerkt, de vleugels uitgeslagen en woont nu merendeel van het jaar in Peru met haar vriend Hans en zoontje Luca.

Van jongs af aan heb ik meegeholpen bij Burgy, met chauffeur Mustafa mee, steigers en stenen sjouwen en later op kantoor met onder andere het maken van de Burgy Babbels, het personeelsblad. Na een uitwisselingsjaar in Argentinië, studeren en een tijdje werken bij Bouwmensen in Leiden kwam ik bij Burgy in dienst als marketing communicatie medewerker. Eerlijk gezegd heb ik nooit iets gehad met de bouw, maar vooral door de gezelligheid en het familiegevoel vond ik het erg leuk om bij Burgy te werken.

De liefde gevonden in Zuid-Amerika

Ik woon nu met mijn Peruaanse vriend Hans en ons zoontje Luca aan de andere kant van de wereld, in het kustplaatsje Mancora in Peru. We runnen sinds drie jaar samen onze eco winkel en café ‘Palmeras Mancora” Omdat de winkel in ons huis is lopen werk en privé door elkaar, heerlijk! Zo kan Luca – en binnenkort zijn kleine broertje - altijd om me heen zijn. We creëren hier ons eigen familiebedrijf.

Samen plannen maken voor een nieuw hotel

Inmiddels groeien we uit ons huis en is het plan ontstaan om een eco hotel te beginnen op een mooi stuk grond met uitzicht op zee. Durk en Kasper denken mee, die betrokkenheid van de familie is superfijn. Bovendien heeft Durk aandelen in het hotel. De band met Nederland blijft zo hecht ondanks de afstand. Daarnaast bezoeken we Nederland ieder jaar. Dan doen we met Luca typisch Nederlandse dingen zoals naar de kinderboerderij gaan.

Lees verder:  Burgy Bouwbedrijf bestaat in 2022 90 jaar!