Burgy Bouwbedrijf bestaat in 2022 90 jaar!

Leiden
Burgy Bouwbedrijf Jeroen Directeur
Meer weten?
Vraag het Jeroen!
Burgy Bouwbedrijf bestaat in 2022 90jaar.
Dit artikel delen
Facebook Twitter LinkedIn Email

Wat een mijlpaal. In 1932, de crisisjaren, begon opa Kasper Burgy zijn bouwactiviteiten. Het ging hem goed, hij bouwde zijn eigen bedrijf op. Het bedrijf ging over in handen van zoon Dick, die de dagelijkse leiding in handen legde van Leen van Gorkum, en weer later nam kleinzoon Kasper het bedrijf over. Inmiddels is de volgende generatie in de persoon van Kaspers zoon Durk, ook alweer bijna 10 jaar in het bedrijf werkzaam. Er zijn zo’n 110 medewerkers werkzaam bij Burgy. Burgy Bouwbedrijf is een echt familiebedrijf waar focus op continuïteit, saamhorigheid, aandacht voor mensen en het vakmanschap tot de kernwaarden behoren.Bijzondere passie voor het restauratie-ambacht

Kasper is een aannemer in hart en nieren met een bijzondere passie voor het restauratie-ambacht. Burgy Bouwbedrijf ontwikkelde zich  in de jaren ’80 van de vorige eeuw zich tot een erkend restauratiebouwbedrijf. Daarnaast heeft Kasper een cultuur van opleiden gecreëerd die Burgy Bouwbedrijf in 2010 de titel Beste Leerbedrijf van Nederland opleverde. Bij Burgy zijn gemiddeld 25 leerlingen timmeren en metselen in dienst. Ook onze ervaren vaklieden blijven altijd bij leren door cursussen of opleidingen.

Dankbaarheid en ambitie

Burgy is een echt familiebedrijf, niet alleen omdat de hele familie in het bedrijf werkzaam was en is, maar ook door een sfeer van samenhorigheid, niet alleen onderling binnen ons bedrijf maar ook met de externe partijen met wie wij samen onze mooie restauratieprojecten realiseren. Dit jaar staat in het teken van dankbaarheid voor wat wij met elkaar hebben opgebouwd en ambitie om door te gaan met het op moderne en innovatieve wijze invullen van onze slogan: Klassiek Bouwen.

Klassiek bouwen is wat wij doen
Kasper Burgy

Het historische ambacht combineren met competenties van nu

Het jubileumjaar is een uitgelezen moment voor een primeur: de Burgy Vakschool. Burgy Bouwbedrijf is van oudsher een belangrijke speler in het opleiden van restauratievaklieden. Niet voor niets kreeg Burgy in 2010 de titel Beste Leerbedrijf van Nederland. Nu zijn alle opleidingsactiviteiten gebundeld, uitgebreid en voor de toekomst geborgd in de Burgy Vakschool. Tien vaklieden zijn inmiddels begonnen met de verdieping van hun vakmanschap.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Vakschool

Erkend restauratiebouwbedrijf

Van algemeen bouwbedrijf ontwikkelde Burgy zich tot erkend restauratiebouwbedrijf met een groot aantal spraakmakende restauraties op zijn naam. Burgy Bouwbedrijf restaureerde de afgelopen jaren onder andere het Amstel Hotel in Amsterdam, Museum Oud-Amelisweerd in Bunnik, Servicecentrum Stadhuis Rotterdam, Stadhuis Utrecht, de Waalse Kerk in Haarlem, Huis Nolet in Schiedam en het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Het meesterstuk blijft voor het Leidse bedrijf de restauratie van de Pieterskerk in Leiden.

Leerlingen opleiden

Kwaliteit in restauratiewerk staat hoog in het vaandel. Om kwaliteit te kunnen leveren zijn goed opgeleide vakmensen nodig en daar zet Burgy zich bovengemiddeld voor in met doorlopend circa 20 leerlingen van de mbo bouwopleidingen. "Ook hbo- en wo-studenten kunnen bij Burgy terecht voor stageplaatsen of hun afstudeerproject. De restauratiebranche heeft voldoende goed opgeleide erfgoed professionals nodig. Vanuit Burgy zien we het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om deze professionals op te leiden en dat krijgt nu vaste vorm", aldus Kasper. 

Alle opleidingsactiviteiten gebundeld 

"Het geeft mij voldoening dat we in dit jubileumjaar zijn gestart met onze eigen Burgy Vakschool", vervolgt Kasper, "De Burgy Vakschool beslaat het hele spectrum van de ambachtelijke vakkennis en vaardigheden tot innovaties in bouwprocessen tot kennis over duurzame inzetbaarheid, een goede balans tussen werk en privé, en communicatieve vaardigheden voor een goed contact met de opdrachtgever, partijen waarmee je samenwerkt en onderling. In feite doen we alles wat de Burgy Vakschool biedt al in de praktijk, maar nu hebben we het in een opleidingspakket gegoten en een naam gegeven. We hebben dat pakket tegen het licht gehouden en nog de nodige lesstof aan toegevoegd. Ik ben blij dat we onze opleidingsactiviteiten in de Burgy Vakschool hebben geborgd voor de toekomst."

Hedendaagse competenties naast vakmanschap

In de huidige, complexe arbeidsmarkt kijkt Burgy Bouwbedrijf bij de zoektocht naar medewerkers niet alleen naar de mogelijkheden om het restauratieambacht aan te leren maar ook naar de groeipotentie op het gebied van hedendaagse competenties. Communicatieve vaardigheden, elkaars probleem willen begrijpen en samenwerken, zijn belangrijk om een restauratieproject tot een goed einde te brengen. Deze competenties maken een medewerker ook flexibel en in staat om verschillende functies uit te oefenen. Blijven investeren in elkaar vergroot de duurzame inzetbaarheid en biedt kansen op een lange, gezonde en interessante loopbaan.

Meer weten? Kijk bij Werken & Leren en/of Projecten

'We horen bij de top 3 van Nederland'
Kasper in Leids Dagblad

In het Verhaal van de dag in het Leids Dagblad verscheen een prachtig interview met Kasper over opleiden bij Burgy, wat het specialistische restauratievakmanschap inhoudt en hoe bij Burgy vaklieden steeds een stap verder komen met hun ambacht én innovaties. Om dat hoge niveau te bereiken hebben we de Burgy Vakschool opgericht.

Lees het artikel hier: We horen bij de top 3 van Nederland, Leids Dagblad, 24-6-2022.

Burgy Bouwbedrijf Interview met Kasper in Leids Dagblad tgv jubileum 90 jaar

Studiereis naar Valencia 

“Als familiebedrijf kunnen we er trots op zijn dat wij met zijn allen op studiereis gaan. Ik ben heel blij dat we met elkaar en onze partners ons 90 jarig bestaan, een geweldige mijlpaal die me vervult met trots, op deze manier vieren”, aldus Kasper Burgy over de fantastische studiereis naar Valencia. Valencia is een veelzijdige verrassende stad met een rijke historie en een authentieke cultuur, een perfecte combinatie van oude tradities en moderne stijl. Daar herkennen wij ons in: de combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne techniek passen wij dagelijks toe in ons werk. We kijken terug op een onvergetelijke reis, boordevol leerzame activiteiten op het gebied van teambuilding, creativiteit, gezondheid, bouwhistorie, cultuur en architectuur. Tot slot veel dank aan de organisatoren voor een tot in de puntjes perfect geregelde reis!

In dit bijzonder jubileumjaar vertelden Kasper, Cara, Ninon en Burgy over wat Burgy voor hun betekent. Lees hun verhalen via de linkjes hieronder.

Ben je enthousiast geworden?

Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een leerwerkplek, een stageplaats of een baan bij Burgy Bouwbedrijf: Werken en leren.

Burgy Bouwbedrijf 90 jaar studiereis naar Valencia