Cara over 90 jaar BURGY – mensen, ambacht en ambities
Burgy Bouwbedrijf Cara over 90 jaar BURGY – mensen, ambacht en ambities
Dit artikel delen
Facebook Twitter LinkedIn Email

Burgy Bouwbedrijf bestaat 90 jaar! Een mooie aanleiding voor de vragen waar komen we vandaan, waar zijn we en waar gaan we naartoe? Burgy staat voor klassiek bouwen, restauratie, innovatie en opleiden. Zeg je Burgy Bouwbedrijf, dan zeg je: vakmensen, ambacht en ambities. In een vierdelige serie vertelt de familie Burgy – Kasper, Cara, Ninon en Durk – over hun visie, ambities en toekomstdromen. Voor Cara begon het hoofdstuk Burgy bij de ontmoeting met Kasper.

Avignon

Ik ontmoette Kasper op een camping bij Avignon. Kasper was er met een vriend, op de motor. We zijn in 1984 getrouwd. In 1987 werd Ninon geboren en in 1989 kwam Durk. In 1993 kon ik Kaspers moeder opvolgen bij Burgy en zei ik mijn baan als onderwijzeres vaarwel.

Presentatie

Op kantoor begon ik met hand- en spandiensten. Van lieverlee ben ik me gaan richten op alles wat met presentatie te maken had. Een bloemetje voor een jubileum, bedrijfskleding, presentatiemappen voor potentiële opdrachtgevers, advertenties, steigerdoeken, informatiepanelen, kerstpakketten en het personeelsblad Burgy Babbels. Ik houd van mooi drukwerk, materialen en combinaties. Ook heb ik me altijd ingezet voor de sociale dingen voor de medewerkers zoals onder andere de personeelsreizen.

De rode B

Samen met Kasper heb ik me bezig gehouden met de huisstijl. We hadden een logo met drie streepjes, door Kasper zelf ontworpen. Dat vond ik wat ‘antiek’. Toen we de huisstijl gingen herzien, zijn we in zee gegaan met André van der Waal, met wie we goed contact hadden. André bedacht de B als beeldmerk, de kleur rood is door Kasper gekozen. Ik heb oog voor detail. Dat kwam goed van pas bij het toepassen van de huisstijl in allerlei producten.

Pronkstuk in het archief

In Kaspers kamer staat mijn archief met alle Babbels, presentatiemappen, krantenartikelen, nieuwsbrieven, toespraken, heerlijk om in te bladeren. Ik ben heel trots op het boekwerk dat Kasper en ik samen hebben gemaakt voor de finale van Beste Leerbedrijf van Nederland. Dat was erg leuk werk qua presentatie, vormgeving, materialen. We waren eerst Beste Leerbedrijf van de bouw en mochten door naar de finale Beste Leerbedrijf van alle sectoren. We werden eerste! Kasper mocht de prijs in ontvangst nemen uit handen van toen nog prinses Máxima. Wat een eer! En wat waren we trots!

Stokje doorgeven

Ik heb altijd met veel plezier gewerkt, maar inmiddels heb ik ook het stokje doorgegeven. Ik ben nu 66 jaar, een mooie leeftijd om te stoppen.

Lees verder:  Burgy Bouwbedrijf bestaat in 2022 90 jaar!

Burgy Bouwbedrijf Jubileum 90 jaar Interview met Cara Burgy