Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Je gelooft 't niet, maar bij Burgy Bouwbedrijf kun je als metselaar dus letterlijk met Plezier werken. Met Fred Plezier, om precies te zijn. Dit voorjaar werd hij vierenzeventig en hij staat nog altijd op de steigers, tussen de ‘jonge jongens’. Eén van die jongere metselaars zei laatst voor een geintje dat hij niet wist wie nou ouder is: Fred, of al die prachtige monumenten die we bij Burgy Bouwbedrijf mogen restaureren. De Ruïne van Brederode, uit de 13e eeuw. Slot Loevestein, ook middeleeuws. Kerken, kathedralen, kastelen, paleizen, musea, oude villa’s. Niet één project is hetzelfde.

Zelfs als je al zo lang werkt als Fred, je blijft altijd nieuwe ontdekkingen doen. Je staat oog in oog met het vakmanschap van metselaars van vroeger. Wil je hun werk kunnen herstellen, dat dan heb je veel méér nodig dan je basiskennis en basiservaring als metselaar. We gaan ervan uit dat je het ‘gewone’ vakmanschap prima in de vingers hebt. Maar nu wil je verder.

Je bent nieuwsgierig, je wilt jezelf ontwikkelen tot restauratiespecialist. Dan kun je ongelooflijk veel leren van specialisten als Fred. Je werkt mee aan unieke projecten. Zo hebben we het beroemde Amstel Hotel gerestaureerd, in Amsterdam. Dat is 150 jaar oud en bij de bouw zijn traditionele technieken gebruikt. Een deel van je werk bestaat dus uit meedenken en onderzoeken: hoe gaan we die oude glorie herstellen? Gaan we – net als ze toen deden – op alle voegen met een kwastje een okerkleurige verf aanbrengen? Hoe laten we nieuwe stenen er oud en verweerd uitzien? Dat is metselen op z’n leukst, metselen met plezier.

Spreekt het je aan?

Neem dan contact op met Vincent Heijker via bouwbedrijf@burgy.nl en vraag meer informatie.