Durk

Burgy Bouwbedrijf Durk Senior Projectleider
Dit artikel delen
Facebook Twitter LinkedIn Email

Durk barst van de ideeën en de ambities voor de toekomst

Burgy Bouwbedrijf bestaat 90 jaar! En Durk is 10 jaar in dienst! Twee mooie aanleidingen om met Durk terug, maar ook vooruit te kijken. Burgy staat voor klassiek bouwen, restauratie, innovatie en opleiden. Zeg je Burgy Bouwbedrijf, dan zeg je: vakmensen, ambacht en ambities. Dit is het laatste deel in de vierdelige serie waarin de familie Burgy – Kasper, Cara, Ninon en Durk – vertelde over hun visie, ambities, waar Burgy nu staat en hun toekomstdromen.

Familiebedrijf

Het is heel leuk om een vader te hebben die een bouwbedrijf runt. Wat een familiebedrijf fantastisch maakt, is de passie en de trots bij ons als familie en bij de medewerkers. Ik heb veel vakantiewerk gedaan bij Burgy, getimmerd, gemetseld, met Mustafa mee, steigers helpen bouwen. Ik moest werken van Kasper. Het was een goede leerschool. Kasper liet me met iedereen meelopen, zodat ik alle facetten van het bedrijf en van de restauratie kon zien.

Burgy Bouwbedrijf Durk als vakantiekracht

Durk aan het werk als vakantiekracht

Na het VWO heb ik gekozen specifiek voor een HTS-opleiding Bouwkunde. Ik wist al vanaf mijn zesde dat ik aannemer wilde worden. HTS Bouwkunde is daar dé studie voor omdat deze studie gericht is op de techniek van het bouwen. Vanaf het derde jaar studeerde ik duaal en werkte naast de studie bij Heembouw. Ik was van plan om tot mijn dertigste niet bij Burgy te werken, een bewuste keuze, die ik met Kasper heb besproken. Maar het liep anders.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Eerste Kamer Den Haag

De Eerste Kamer is in 2011 deels gerestaureerd door Burgy Bouwbedrijf. Dit project staat in het favorietenlijstje van Durk, evenals de andere projecten waarvan foto's in dit artikel staan. 

Een zijstap

Naast de bouw hou ik van sport. In 2011 ben ik uitgenodigd om in Australië te komen rugbyen. Ik zat daar in mijn eentje op een kamer, niks aan. Na vijf weken was ik weer terug. Ik kon helaas niet terugkeren bij Heembouw. Toen ben ik begonnen bij Burgy als werkvoorbereider. Ik was nog lang geen 30. De restauratie is een heel technisch vak. Je moet er veel van weten, tot op spijkerniveau. Als werkvoorbereider heb ik dat stuk goed leren beheersen.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Hooftshofje Den Haag

't Hooftshofje, Den Haag 

Duurzaamheid

We zijn al onwijs lang bezig met duurzaamheid. Dat vinden we heel gewoon. Bij veel projecten maakt verduurzaming een logisch, onlosmakelijk deel uit van de opdracht. Een grachtenpand van het gas af brengen kan niet, zegt me. Het lukt ons wel omdat verschillende factoren elkaar versterken: een eigenwijze opdrachtgever, vaste samenwerkingspartners om je heen en de vasthoudendheid en eigenwijsheid van onze medewerkers om creatief te blijven nadenken over mogelijkheden, ook als de berekeningen zeggen dat het niet kan. Bij Burgy geldt ‘kan niet bestaat niet’.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Buitenplaats Berbice Voorschoten

Buitenplaats Berbice, Voorschoten 

De timmerfabriek

De timmerfabriek is het hart van het bedrijf. We hebben in 2021 flink geïnvesteerd in een Biesse Rover B. Dat is een waanzinnige CNC-machine met vele mogelijkheden voor de toekomst. Maar, wat de machine ook kan, je hebt altijd de vaklieden nodig die hem kunnen bedienen. Voor onze machinale timmerlieden is zo’n machine een mooie mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen in hun vak. En, niet onbelangrijk, voor het aantrekken van nieuwe medewerkers: dit is dé timmerfabriek waar je wilt werken, zo goed geoutilleerd.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Pakhuis Santos Rotterdam

Pakhuis Santos, Rotterdam

Predicaat ‘Koninklijk’

Ik droom van het predicaat ‘koninklijk’. Bij ons 100-jarig jubileum over 10 jaar hoop ik dat te kunnen verwezenlijken. Dat zou echt de kers op de taart zijn voor alle medewerkers in het bedrijf, voor wie we zijn en waar we voor staan. We zijn onlangs met de Burgy Vakschool begonnen. Het zou gaaf zijn als het een echte bedrijfsschool werd waar vaklieden in de rij staan om de opleiding tot restauratievakman/-vrouw te volgen. Een bedrijfsschool opstarten is supercomplex, maar je moet dromen om iets te bereiken.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Pakhuis Santos Rotterdam Rondleiding

Durk geeft een rondleiding door Pakhuis Santos in Rotterdam aan architect Karin Renner en haar 25 collega’s van Renner Hainke Wirth Zirn Architekten. Dit bureau tekende samen met WDJ Architecten voor de ontwerpen van de de transformatie van het pakhuis tot stilwerk Rotterdam. 

Persoonlijke ambities

Persoonlijk heb ik de ambitie om het bedrijf over te nemen van Kasper en directeur te worden. Ik vind het heel belangrijk dat Burgy een familiebedrijf blijft. Het personeel voelt daar wat bij. Wat ik graag wil voort zetten, is de aandacht voor alle mensen in het bedrijf, van de vaklieden tot de medewerkers in ondersteunende functies. Die aandacht voor elkaar versterkt de onderlinge verbondenheid, met elkaar én met de families achter iedere medewerker. Die onderlinge samenhorigheid is zo eigen aan ons bedrijf.

Lees verder:  

Burgy Bouwbedrijf bestaat in 2022 90 jaar!

Ben je enthousiast geworden?

Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een leerwerkplek, een stageplaats of een baan bij Burgy Bouwbedrijf: Werken en leren.