Fred

Burgy Bouwbedrijf Fred Uitvoerder
Dit artikel delen
Facebook Twitter LinkedIn Email

Maart 2018 | Fred is in 1995 als leerling bij Burgy Bouwbedrijf begonnen  en deed er de laatste zes maanden van zijn opleiding tot timmerman. Hij volgde Kaderopleiding Bouwbedrijf (KOB) en daarna opleidingen op het gebied van werkvoorbereiding, uitvoering en calculatie. Naast werk en gezin bracht hij zo vier jaar door op de avondschool. Later werd hij voorman en nu werkt hij al weer 7 jaar als uitvoerder.

“Bij Burgy krijg je een grote mate van zelfstandigheid en er is nog tijd om met aandacht en vakmanschap aan onderdelen van een werk te werken.”

Hij houdt van restaureren en van historische panden omdat geen gebouw hetzelfde is en dus is iedere restauratie anders. Na 23 jaar is hij nog altijd op zijn plek bij Burgy Bouwbedrijf. De leukste kant van zijn werk vindt Fred het oplossen van problemen: “Het is steeds een uitdaging om de planning te halen. De kunst is om te zorgen dat de onderaannemers zonder wachttijden kunnen door werken."

Ook lost hij graag technische details zo mooi mogelijk op: "Bij het servicecentrum van Stadhuis Rotterdam was het een heel proces om tot de juiste maatvoering van de nieuwe balies te komen. Samen met de meubelmaker en de elektricien hebben we gepuzzeld totdat het leidingwerk perfect in de tafelpootjes zou uitkomen.”

Uit alle restauraties, waar hij in de loop der jaren aan gewerkt heeft – dat zijn er heel wat – is Kasteel De Haar zijn favoriete restauratieproject. Gevraagd naar andere opvallende projecten uit zijn loopbaan noemt hij de restauratie van het interieur van het P.J. Vethgebouw, de Raadzaal van het Stadhuis Rotterdam en Museum Panorama Mesdag in Den Haag.

Lees ook:

Kasteel de Haar, Haarzuilens

P.J. Vethgebouw, Leiden

Servicecentrum Stadhuis, Rotterdam

Raadzaal Stadhuis, Rotterdam

Ben je enthousiast geworden?

Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een leerwerkplek, een stageplaats of een baan bij Burgy Bouwbedrijf: Werken en leren.