Jackelien

Burgy Bouwbedrijf Jackelien Hoofd Administratie
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

Van harte gefeliciteerd met je jubileum, Jackelien!

Wat een mijlpaal: Jackelien is 20 jaar hoofd financiële administratie bij Burgy. Na twee decennia vind Jackelien haar werk nog steeds iedere dag leuk en uitdagend. Ze is met Burgy meegegroeid en net als de restauratielieden leert ook zij elke dag wel iets nieuws. Ze houdt zelf ook van klussen en is jaloers op de gouden handen van onze vaklieden. Als het even kan, gaat ze graag op de steiger kijken, zoals onlangs samen met haar dochter Anna bij Pakhuis Santos in Rotterdam.

Hoe ben je bij Burgy terechtgekomen?

Mijn schoonvader had de vacature voor mijn functie gezien in het Leidsch Dagblad en gaf me de tip. Ik woonde toen net in Leiden en werkte in Utrecht. Met twee kleine kinderen was dat niet ideaal. Ik kende Burgy Bouwbedrijf toen nog niet, maar wilde graag in de buurt gaan werken.

Wat maakt restauratie zo leuk?

Ik kwam van een ICT-bedrijf met 5.000 mensen terecht bij een restauratiebouwbedrijf dat destijds 50 medewerkers in dienst had. Bij een groot bedrijf is er voor ieder onderdeel van het bedrijfsproces wel een afdeling. Bij Burgy kreeg ik een veel breder takenpakket. Dat was best spannend, maar gaf me ook kansen. Dat trok me, evenals de korte lijnen in een klein bedrijf.

En ik werd enorm getrokken door het vakmanschap dat bij restauratie komt kijken. Als ik vertel waar ik werk, zeg ik altijd met trots en met nadruk “bij een restauratiebouwbedrijf”. Het is zo leuk om te zien hoe onderdelen voor monumenten in de timmerfabriek gemaakt worden. Als je ze dan later in Leiden ergens terug ziet in een pand, dan voel ik me trots. Dat geldt ook als ik door de stad fiets en rode Burgy-steigers zie. Het werken voor een restauratiebouwbedrijf is zo leuk omdat er iets tastbaars gemaakt wordt. Ik ben jaloers op de gouden handen van onze vaklieden.

Burgy Bouwbedrijf Certificering ISO 14001

Jackelien met auditor Wesley Kemp bij de overhandiging van het ISO 14001 certificaat voor het milieumanagementsysteem.

Wat heb je geleerd?

Het leuke aan werken bij Burgy is dat je steeds opnieuw wordt uitgedaagd. Uiteraard zijn er in de afgelopen 20 jaar veel dingen veranderd in het administratieve werk, maar ook Burgy als bedrijf blijft zich steeds ontwikkelen. Dat zie je onder andere terug in de certificaten die Burgy behaald heeft. Een van mijn werkzaamheden is het voorbereiden van de audits samen met vakinhoudelijke collega’s. Burgy is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 100 medewerkers. Op de administratie werken we nu met zes mensen. Het is een fijn team, we zijn goed op elkaar ingespeeld.

Het gezegde ‘in de restauratie ben je nooit uitgeleerd’ geldt zeker ook voor de administratie. Bij Burgy wordt veel geïnvesteerd in een goede samenwerking. Daarvoor is een doorlopend traject voor persoonlijke ontwikkeling opgezet – Top voor talent – waarin medewerkers van alle afdelingen kunnen instromen. Uit ons team nemen Gidy, Florent en Sonja nu deel aan dit traject. Zelf blijf ik ook steeds bijleren, bijvoorbeeld bij het voorbereiden van audits voor nieuwe certificaten die we als bedrijf willen behalen. In 2024 gaan we ons voorbereiden op de implementatie van een nieuw administratiesysteem waar we alle bedrijfsprocessen in onder gaan brengen. Dat is aardig complex en ik weet nu al dat ik er veel van zal leren.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Pakhuis Santos Rotterdam Rondleiding Jackelien en dochter

Durk en Richard leiden Jackelien en haar dochter Anna rond bij Pakhuis Santos in Rotterdam.

Waar wil je naartoe?

Ik wil me inzetten voor alle nieuwe dingen die op mijn pad komen. In de afgelopen 20 jaar heb ik vele trainingen gevolgd en veel ervaring op gedaan. Dat deel ik graag met mijn collega’s. Dat kan in kleine dingen zitten zoals het informeren van je collega’s over je acties. Dan hoeft de ander zich niet af te vragen wat de status is van een openstaande vraag. Ik vind mijn werk nog elke dag hartstikke leuk en uitdagend.

Wat zijn je favoriete projecten?

Ik vind van alle projecten prachtig. Er zit zoveel vakmanschap in. Wat ik heel graag doe is op de steiger gaan kijken. We bezoeken regelmatig met de kantoormedewerkers verschillende projecten. Als ik op mijn vrije dag door de stad fiets, stop ik wel eens bij een bouwplaats om even te kijken. Je merkt dan dat de collega’s die interesse erg leuk vinden. Laatst ben ik met mijn dochter Anna, die in Rotterdam woont, gaan kijken bij Pakhuis Santos. We kregen een boeiende rondleiding van Durk en Richard. Daar geniet ik enorm van.

Lees verder:

Pakhuis Santos, Rotterdam

Belangrijke stap in verduurzaming: het behalen van het ISO 14001 certificaat

Kwaliteit en certificering

Pakhuis Santos in Rotterdam wordt door Burgy Bouwbedrijf gerestaureerd en krijgt een nieuwe bestemming als thuishaven van het Nederlands Fotomuseum.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Pakhuis Santos Rotterdam