Ramon

Burgy Bouwbedrijf Ramon Projectleider
Dit artikel delen
Facebook Twitter LinkedIn Email

Projectleider Ramon houdt van geschiedenis en van oude steden en gebouwen. In de restauratie is hij dus helemaal op zijn op zijn plek. Hij is het liefste op de bouwplaats, het zal misschien te maken hebben met het feit dat hij zelf 14 jaar heeft getimmerd. In de avonduren volgde hij de nodige opleidingen en ontwikkelde zich tot projectleider. Op die functie is hij nog lang niet uitgekeken en hij zit vol ambitie om zich verder te ontwikkelen.

Hoe ben je bij Burgy terecht gekomen?

Voordat ik bij Burgy kwam werken, werkte ik bij een nieuwbouwbedrijf en was aan het nadenken over een volgende stap. Mijn hart ligt meer bij de restauratie dus toen Kasper me benaderde om te praten bij Burgy, een erkend restauratiebedrijf, was ik snel om. Ik ben begonnen als timmerman en heb 14 jaar getimmerd in het aannemersbedrijf van mijn vader. Van kleins af aan heb ik altijd geroepen dat ik de zaak zou overnemen, maar ervaring leert dat je daar echt 24/7 mee bezig bent, terwijl ik naast het werk ook op hoog niveau bezig was met honkbal, eerst als speler en na mijn blessure als coach van het Nederlands dames honkbalteam. In de avonduren volgde ik de uitvoerdersopleiding en de KOB-opleiding.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Jubileum Ramon

Restauratie achterhuis Oude Rijn, Leiden

Wat maakt restauratie zo leuk?

Restauratie en geschiedenis interesseren me heel erg. Ik zou graag in een tijdmachine stappen om eens rond te kijken in de late middeleeuwen. Ik hou van oude panden en steden, hoe ze zijn ontworpen en hoe ze zijn gebouwd. De afgelopen jaren heb ik aan prachtige projecten gewerkt. Het Internationaal Theater Amsterdam hoort zeker tot mijn favorieten, een geweldig gebouw met zoveel bijzondere details. De restauratie verloopt gefaseerd, we zijn er al een paar jaar bezig en in die tijd is een hele leuke band ontstaan met de opdrachtgever en het betrokken architectenbureau Archivolt. Verder ben ik vooral bezig met particuliere woonhuizen, een leuk segment, dat weer heel anders is dan werken met zakelijke opdrachtgevers. Ik heb aan een paar projecten mogen werken met een bijzonder hoog afwerkingsniveau, dat was erg gaaf om te doen. Naast het projectwerk heb ik een coördinerende rol bij de timmerfabriek. Ik hou het meest van het samen met collega’s bespreken van details, op de bouwplaats of in de timmerfabriek. Dat is het mooiste van het vak. Dan voel je het werk echt.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Jubileum Ramon

Internationaal Theater Amsterdam

Wat heb je geleerd?

Bij Burgy heb ik geleerd dat je er niet alleen voor staat. Je hebt hier echt een teamgevoel. Problemen lossen we samen op. Iedereen wil bijspringen. In de uitvoerende teams kunnen we goed sparren met elkaar en ik kan zo naar een andere projectleider, de calculatie of de directie stappen voor overleg. Dat geeft een heel goed gevoel.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Jubileum Ramon

Ramon in overleg met machinaal timmerman Erik

Waar wil je naartoe?

Ik doe nu zeven jaar kantoorwerk en wil me nog veel verder ontwikkelen als projectleider. Ik wil graag meer kennis verwerven over de verduurzaming van monumenten, hoe je dat bouwfysisch verantwoord aanpakt, met zo veel mogelijk behoud van de cultuurhistorische waarden van het monument. Met de energietransitie is dit een urgente opgave, ook in de restauratie.

Lees verder:

Restauratie daken en gevels Internationaal Theater Amsterdam

Erker in glorie hersteld

Burgy's Timmerfabriek

Ben je enthousiast geworden?

Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een leerwerkplek, een stageplaats of een baan bij Burgy Bouwbedrijf: Werken en leren.

Burgy Bouwbedrijf Restauratie Jubileum Ramon

Kelk voor een balkon, in de timmerfabriek vervaardigd met de 5-assige cnc-machine